نفوذ مواد شیمیایی سمی به بدن انسان از طریق بستهبندی مواد غذایی
یک مطالعه جدید نشان میدهد بیش از ۳۶۰۰ ماده شیمیایی که در طی فرآیند تولید، پردازش، بستهبندی و ذخیرهسازی مواد غذایی به مواد غذایی نفوذ میکنند، وارد بدن انسان میشوند – و برخی از آنها با آسیبهای جدی سلامتی مرتبط هستند.
مارتین واگنر، استاد زیستشناسی دانشگاه علم و فناوری نروژ گفت:
این عدد خیرهکننده است و نشان میدهد که موادی که با غذا تماس دارند منبع مهمی از مواد شیمیایی در بدن انسان هستند.این نخستین مطالعهای است که بهطور سیستماتیک مواد شیمیاییِ بهکار رفته برای بستهبندی و پردازش مواد غذایی را با آسیبپذیری انسان مرتبط میکند.
بر اساس این مطالعه که در نشریه Exposure Science & Environmental Epidemiology منتشر شد، ۷۹ ماده شیمیایی مورد استفاده از فرآوری مواد غذایی که در بدن یافت میشوند، عامل سرطان، جهشهای ژنتیکی، مشکلات غدد درونریز و تولیدمثل و سایر مشکلات سلامتی هستند.
به گفته جین مونکه، نویسنده ارشد این مطالعه: بسیاری از مواد شیمیایی دیگر ممکن است به روشهایی مضر باشند که علم هنوز نمیداند.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.