ورزش عاملی برای کند شدن پیشرفت علائم پارکینسون
دکتر مهری سالاری، فلوشیپ پارکینسون و اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش نقش فعالیت بدنی و ورزش را در کاهش پیشرفت و کنترل علائم پارکینسون بسیار مهم و مؤثر برشمرد و گفت:
بیماری پارکینسون یک بیماری نسبتا شایع و نورودژنریتیو یا تخریبکننده سیستم عصبی مرکزی است. این بیماری معمولا در سنین بالای ۵۵ تا ۶۰ سال بروز میکند اما در سنین پایینتر از ۵۰ سالگی نیز ممکن است مشاهده شود.
امروزه با تجویز داروی مناسب میتوان علائم بیماری را در این بیماران کنترل کرد. لرزش بیمار را کاهش داد و کندی حرکات و سفتی مفاصل و عضلات را کنترل کرد. اما باید توجه داشت که داروها نقش پیشگیریکننده و کاهنده سیر بیماری را ندارند.
فعالیت بدنی تنها روش شناختهشده از نظر علمی است که میتواند در کاهش روند پیشرفت بیماری موثر باشد. هفتهای سه روز و هر بار حداقل یک ساعت ورزشهای هوازی نظیر پیادهروی، دومیدانی، شنا و تایچی، یوگا را انجام دهید و حداقل یک پیادهروی ساده روزانه داشته باشید. دوچرخهسواری ورزشی بسیار خوب و مناسب برای مبتلایان به پارکینسون است.
شایعترین دارویی که در این بیماران استفاده میشود “لوودوپا” است که بهعنوان بهترین دارو در درمان پارکینسون استفاده میشود و علائم بیماری را بهخوبی کنترل میکند.
انتهای پیام