یکشنبه 4 آذر 1403
11.7 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاچگونگی و شرایط اهدای پلاکت

چگونگی و شرایط اهدای پلاکت

چگونگی و شرایط اهدای پلاکت

دکتر ناظمی، معاون فنی اداره ‌کل انتقال خون استان تهران درباره وضعیت اهدای پلاکت در انتقال خون تهران و مزایای آن‌ گفت: یکی از روش‌های اهدای فرآورده‌های خونی، روش اهدای پلاکت است که به آن پلاکت فرزیس می‌گویند. در این روش اهداکنندگان مانند اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کرده و پذیرش می‌شوند.

یکی از فواید اهدای پلاکت این است که هر کیسه‌ای که به این صورت تهیه می‌شود، معادل شش تا هشت واحد پلاکت در اهدای خون معمولی است و این باعث می‌شود در افرادی که به هر علتی نیاز پلاکت در آن‌ها زیاد است، مانند بیماران دچار مشکلات مغز استخوان و … یک واحد از این نوع پلاکت تزریق کنید و این کار احتمال عارضه را در بیمار کاهش می‌دهد. زیرا در این روش بیمار با پلاکت یک فرد مواجه می‌شود، نه پلاکت‌های شش نفر.

بیماران نیازمند پلاکت، بیمارانی هستند که به هر علتی مغز استخوان‌شان قادر به تولید پلاکت نیست. یک گروه از بیماران، بیمارانی هستند که ساخت پلاکت در مغز استخوان‌شان کاهش یافته که عمدتا به دلیل بیماری‌های بدخیمی مانند سرطان‌ها و … اتفاق می‌افتد. دومین گروه بیماران، افرادی هستند که ممکن است مغز استخوان‌شان سالم باشد، اما تخریب محیطی‌شان زیاد است و در این گروه نیز مصرف پلاکت زیاد است.

طبق اعلام سازمان انتقال خون موارد مصرف پلاکت فرزیس شامل بیماران مبتلا به سرطان خون، مبتلایان به کم‌خونی ناشی از نقص عملکرد مغز استخوان،  بیمارانی که پیوند مغز استخوان انجام داده یا تحت درمان با داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند، بیماران شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی، افرادی که بیماری‌های خونریزی‌دهنده یا اختلالات انعقادی دارند و… است. در عین‌حال باید توجه کرد که بدن انسان به‌سرعت پلاکت‌ها را جایگزین می‌کند. بنابراین هر ۴۸ ساعت (دو روز) یک‌بار می‌توان پلاکت اهدا کرد. البته به شرطی که بیشتر از دو بار در هفته و ۲۴ بار در یک سال نشود.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر