کورکومین خالص میتواند مزایای سلامتی ماست پروبیوتیک را افزایش دهد
ماستهای پروبیوتیک سرشار از باکتریهای خوب هستند که سلامت روده را بهبود میبخشند و به هضم غذا کمک میکنند. باکتریهای مفید برای روده شما دارای مجموعهای از مزایای سلامتی است، اما گنجاندن پنهانی افزودنیها به آنها اثربخشیشان را چند درجه کاهش میدهد.
تیمی از محققان لهستانی به دنبال جایگزینی افزودنیهای مضر در محصولات لبنی با کورکومین هستند – عامل طبیعی رنگ زردچوبه و سرشار از خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی.
با توجه به این واقعیت که کورکومین در آب حل نمیشود، بدن قادر به دریافت مقادیر کافی برای جذب آن نیست. کارشناسان کورکومین را به ماست پروبیوتیک اضافه کردند تا ارزیابی کنند که آیا در محصولات لبنی حل، و در عینحال به حفظ آنها کمک میکند یا خیر.
دکتر مگدالینا بویُوْسکا، نویسنده اصلی این مطالعه از مؤسسه فناوری غذایی و تغذیه دانشگاه ژشوف (Rzeszow) در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد:
به خوبی معلوم است که کورکومین دارای اثرات ضدمیکروبی، ضدالتهابی، و تقویتکننده سیستم ایمنی است، اما در آب نامحلول است که این یکی از دلایل اصلی ناتوانی بدن ما برای جذب مقادیر کافی آن است. ما میخواستیم ببینیم که آیا امکان ایجاد یک محصول لبنی با کورکومینِ قابلجذب وجود دارد که برای مصرفکننده هم جذاب باشد.
ماست پروبیوتیکی که بهتازگی تولید شده از کورکومینی به نام NOMICU L-۱۰۰ استفاده میکند که بهتر از انواع دیگر در آب حل میشود. به گزارش مدیکال نیوز: سپس، ماست حاوی عصاره زردچوبه معمولی را با آن مقایسه کردیم تا ببینیم کدام یک در از بینبردن مخمر، قارچها، و باکتریها در طی ۲۸ روز بهتر عمل میکنند.
گروهی از آزمایشکنندگان متخصص ارزیابی کردند که آیا در این دوره تغییری در رنگ و طعم ماست رخ میدهد یا خیر. در پایان مشخص شد که ماست حاوی NOMICU L-۱۰۰ نتایج بهتری از رقیب خود کسب میکند.
دکتر بویُوْسکا گفت: ما دریافتیم که NOMICU L-۱۰۰ در مهار رشد مخمر، قارچها، و باکتریها بهتر از عصاره زردچوبه معمولی است. همچنین “سطح توصیهشده باکتری اسید لاکتیک «خوب» موجود در ماستهای تخمیری و زنده را حفظ میکند”.
ماست حاوی عصاره زردچوبه معمولی در همگنماندن بدون ایجاد لایهای از آب روی آن بهتر بود. با اینحال طعم تلخی داشت و پس از هفته اول نگهداری در یخچال طعم آن بدتر شد، بنابراین جذابیتی نداشت. علاوهبر این، رنگ آن زرد مایل به سبز بود در حالیکه NOMICU رنگ ماست را به سمت قرمزی میبَرَد که برای خریداران جذابتر است. NOMICU طعمی شیرین، غلیظ و خامهای به ماست میدهد که ۲۸ روز در یخچال حفظ میشود.
محققان اکنون امیدوارند که نوع جدید کورکومین را به سایر محصولات لبنی اضافه کنند تا مزایای سلامتی آنها را افزایش دهند.
انتهای پیام