گزارش سازمان ملل متحد: تغییرات آبوهوایی به افزایش مقاومت آنتیمیکروبیال دامن میزند
بر اساس گزارشی از برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، مقاومت ضدمیکروبی بهدلیل تغییرات آبوهوایی و سایر عوامل محیطی در حال گسترش است. در این گزارش با عنوان “آمادهشدن در برابر ابَرمیکروبها” شواهدی ارائه شده که نشان میدهد محیط زیست یک نقش کلیدی در توسعه و انتقال ابَرمیکروبها دارد.
مقاومت ضدمیکروبی یا AMR زمانی رخ میدهد که باکتریها، ویروسها، انگلها، و قارچها در طول زمان تغییر میکنند و دیگر به داروهایی که برای از بینبردن عفونتها طراحی شدهاند، پاسخ نمیدهند.
به گزارش CNN به نقل از این سازمان: توسعه و گسترش AMR به این معنی است که داروهای ضدمیکروبی که برای پیشگیری و درمان عفونتها در انسانها، حیوانات، و گیاهان استفاده میشوند ممکن است بیاثر شده و حتی پزشکی مدرن نیز قادر به درمان عفونتهای خفیف نباشد.
در سال ۲۰۱۹ حدود ۵ میلیون نفر در سراسر جهان بهدلیل مقاومت ضدمیکروبی جان خود را از دست دادند. پیشبینی میشود که این رقم تا سال ۲۰۵۰ سالانه به ۱۰ میلیون نفر افزایش یابد، مگر اینکه اقداماتی برای مقابله با این پدیده انجام شود. در حالیکه متخصصان تأیید میکنند که استفاده بیش از حد از آنتیمیکروبیالها در افراد، حیوانات، و تولید مواد غذایی به افزایش ابَرمیکروبها کمک میکند، آنها شواهد فزایندهای نیز یافتهاند مبنی بر اینکه عوامل محیطی نقش بزرگی در توسعه، انتقال و گسترش این ابَرمیکروبها ایفا میکنند.
اینگر اندرسن، مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد روز سهشنبه در ششمین نشست گروه رهبران جهانی در مورد مقاومت ضدمیکروبی در باربادوس گفت: همان محرکهایی که موجب تخریب محیط زیست میشوند، مشکل مقاومت ضدمیکروبی را بدتر میکنند. اثرات مقاومت ضدمیکروبی میتواند سلامت و سیستم غذایی ما را از بین ببرد.
به گفته دکتر اسکات رابرتز، متخصص بیماریهای عفونی در دانشکده پزشکی ییل: تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا، تغییرات در الگوهای آبوهوایی، بارندگی بیشتر، شهرها و مناطق شهری متراکمتر، همه اینها به گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی کمک میکنند. و من مطمئن هستم این امر با گذشت زمان ادامه خواهد داشت مگر اینکه اقدامات بنیادی برای مهار آن انجام دهیم.
انتهای پیام