دوشنبه 13 مرداد 1404
37.6 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاگشنیز: گیاهی با خواص ضدالتهابی، کاهش اضطراب و تنظیم قند خون

گشنیز: گیاهی با خواص ضدالتهابی، کاهش اضطراب و تنظیم قند خون

گشنیز: گیاهی با خواص ضدالتهابی، کاهش اضطراب و تنظیم قند خون

گشنیز گیاهی است که نظرها درباره‌اش بسیار متفاوت است؛ برخی آن را دوست دارند و برخی دیگر از آن متنفرند.

اما مصرف گشنیز دارای فواید شگفت‌انگیزی برای سلامتی است؛ به‌عنوان مثال، افزودن این گیاه به رژیم غذایی می‌تواند به کاهش التهاب‌های مرتبط با بیماری‌های خودایمنی، عصبی، گوارشی، قلبی و حتی برخی سرطان‌ها کمک کند.

گشنیز که سرشار از ویتامین C است، حاوی ترکیباتی با خواص آنتی‌اکسیدانی است که به گفته پژوهشگران، به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب کمک می‌کند.

پژوهشگران ایتالیایی در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۳ اعلام کردند که به‌دلیل خواص زیست‌فعال عصاره گشنیز، این گیاه می‌تواند به‌عنوان یک غذای عملکردی مؤثر در کاهش چاقی، دیابت و سندرم متابولیک مورد استفاده قرار گیرد.

این گیاه می‌تواند به کاهش قند خون که یکی از عوامل التهاب‌زا است کمک کند؛ زیرا در افراد دیابتی، قند خون بالا باعث تحریک پاسخ ایمنی شده و به بافت‌ها، اعصاب و قلب آسیب می‌زند.

بنابر اعلام دانشگاه یوتا، دیابت نوع۲ و التهاب ارتباط پیچیده‌ای دارند و هر یک می‌توانند دیگری را تشدید کنند. همچنین تحقیقات دیگر نشان داده‌اند که گشنیز می‌تواند ابزاری مؤثر در به تعویق انداختن تشنج‌های صرعی باشد.

دکتر جف ابوت، استاد دانشگاه کالیفرنیا در ارواین، توضیح داد: ما به‌طور خاص دریافتیم که یکی از ترکیبات گشنیز به نام دودسِنال (dodecenal) به بخش خاصی از کانال‌های پتاسیم متصل شده و با باز کردن آن‌ها، تحریک‌پذیری سلولی را کاهش می‌دهد. این کشف اهمیت زیادی دارد، زیرا می‌تواند به استفاده مؤثرتر از گشنیز به‌عنوان یک داروی ضدتشنج یا به اصلاح ترکیب دودسِنال برای تولید داروهای ضدتشنج ایمن‌تر و مؤثرتر منجر شود.

در حالی‌که گشنیز برای سلامت مغز مفید است، می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت روان نیز داشته باشد.

یک مطالعه حیوانی نشان می‌دهد که گشنیز ممکن است در کاهش علائم اضطراب به اندازه داروی دیازپام موثر باشد، هرچند برای درک نحوه تاثیر آن بر انسان به تحقیقات بیشتری نیاز است.

گشنیز دست‌کم ۸ هزار سال است که مصرف می‌شود و حتی در مقبره فرعون مصری، توت‌عنخ‌آمون، نیز یافت شده است. دانشگاه ویسکانسین می‌گوید این گیاه که از کهن‌ترین گیاهان دارویی شناخته‌شده است، در معجون‌های سنتی چین نیز استفاده می‌شد و باور بر این بود که می‌تواند جاودانگی ببخشد.

اگرچه خوردن گشنیز قرار نیست شما را جاودانه کند، اما دکتر ابوت می‌گوید این گیاه دارای خواص ضدباکتریایی نیز هست و بهترین بخش ماجرا این است که طعم فوق‌العاده‌ای هم دارد!

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

یک پاسخ بگذارید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین