آیا آزمایشگاههای فضایی میتوانند به حل مشکلات زانو و قلب کمک کنند؟
فضا ممکن است کلید حل یکی از دائمیترین چالشهای سلامت انسان شود- بیماریهایی مانند مشکلات زانو که امروزه حتی نسل جوان را نیز گرفتار گرفتار کرده است.
در مناظره فضایی ابوظبی، کارشناسان به مرزهای شگفتانگیز علم پزشکی پرداختند:
استفاده از فضا بهعنوان آزمایشگاهی برای پزشکی احیاکننده.
آنها تاکید کردند که چگونه ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) نهتنها یک مرکز برای فضانوردان و آزمایشهای علمی است، بلکه یک منطقه نوظهور امید برای پیشرفت در مهندسی بافت است.
ایجاد بافت مینیسک، ضروری برای ترمیم مفصل زانو، و بافت قلبیعروقی زنده که برای سلامت قلب حیاتی است، در حالحاضر بخشی از تحقیقات در حالِ انجام در فضا است. این پیشرفتها میتواند علم پزشکی را متحول کند و درمانهای جدیدی را برای سایر مشکلات سلامت مرتبط با افزایش سن نیز ارائه دهد.
مایک گلد، مدیر ارشد شرکت رِدوایر اسپیس (Redwire Space) میگوید: من فکر میکنم ما در نقطه عطفی در توسعه فضا هستیم که در آن گرانشِ پروازهای فضایی و بیوتکنولوژی و داروسازی به روشهایی با هم ترکیب میشوند که این زمینهها را متحول میکند.
ما نخستین مینیسک را در فضا، در ایستگاه فضایی بینالمللی ساختیم. ما چیزی به نام تأسیسات BioFabrication یا BFF (با هدف ایجاد بافت انسانی در فضا) ساختیم. همچنین بافت قلبیعروقی زنده را در ایستگاه فضایی بینالمللی بهصورت سهبعدی چاپ کردهایم و توانستیم آن بافت را بهصورت زنده به زمین برگردانیم. این توانایی ما را در جایگاهی جدید برای درمان بیماران مبتلا به بیماری قلبیعروقی قرار میدهد.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.