پنج‌شنبه 1 آذر 1403
11.7 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهامعضل بزرگ شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده؛ نقدینگی

معضل بزرگ شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده؛ نقدینگی

معضل بزرگ شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده؛ نقدینگی

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا‌و‌دارو در خصوص وضعیت تخصیص ارز گفت:

بخش زیادی از ارز مورد نیاز حوزه دارو و تجهیزات توسط بانک مرکزی تخصیص ‌داده ‌شده است، تاکنون ۱.۵ میلیارد ارز تخصیص‌ یافته که یک میلیارد آن ارز ترجیحی شامل ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۲۸۵۰۰ تومانی بوده؛ اما تنها ۶۰۰ میلیون دلار آن تامین شده است. این ارقام نشان‌دهنده این است که شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده نتوانسته‌اند نقدینگی خود را تامین کنند و با این چالش مواجه هستند.

دکتر غلامحسین صادقیان افزود: در سال گذشته به‌منظور پایش هر چه‌ بهتر فعالیت‌های جاری در حوزه صنعت مواد اولیه دارویی اقداماتی از جمله تهیه آمارنامه سالیانه مواد دارویی، اصلاح ساختار جلسات بازخوانی، به‌روزرسانی لیست مواد دارای محدودیت واردات، برگزاری شورای برنامه‌ریزی جهت سیاست‌گذاری وزنی برای موادی که در لیست محدودیت واردات قرار دارند، صورت ‌گرفته است.

بازار دارویی کشور از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است. ۹۸ درصد بازار دارویی از لحاظ عددی مربوط به داروهای تولید داخل، ۲ درصد مربوط به داروهای وارداتی، ۸۱ درصد بازار دارویی از لحاظ ریالی تولید داخل، و ۱۹ درصد آن مربوط به داروهای وارداتی بوده است.

از ابتدای سال، کپسول آموکسی‌سیلین با تعداد ۵۰۰ میلیون و مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومانی از لحاظ تعداد و مبلغ پرمصرف‌ترین داروی کشور طی سه ماه اول سال بوده است و IVIG با ۷۵۰ میلیارد و سدیم کلراید با ۴۸۰ میلیارد تومان از لحاظ ریالی بیشترین مصرف را در بین داروها داشته‌اند.

از لحاظ تعدادی هم‌چنین سرماخوردگی با ۳۵۰ میلیون و متفورمین با ۲۷۶ میلیون پرمصرف‌ترین داروها بوده‌اند.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر