یکشنبه 2 دی 1403
2 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاچه داروهای ضدافسردگی‌ای بیشترین و کمترین تاثیر را بر وزن مبتلایان به...

چه داروهای ضدافسردگی‌ای بیشترین و کمترین تاثیر را بر وزن مبتلایان به افسردگی دارند؟

چه داروهای ضدافسردگی‌ای بیشترین و کمترین تاثیر را بر وزن مبتلایان به افسردگی دارند؟

بسیاری از افرادی که برای آن‌ها داروهای ضدافسردگی تجویز می‌شود به‌دلیل عوارض جانبی رایجِ افزایش وزن در مصرف این داروها تردید می‌کنند.

در یک مطالعه جدید محققان شرکت خدمات بهداشتی غیرانتفاعی Harvard Pilgrim Health Care، هشت داروی ضدافسردگی خط اول درمان را آنالیز کرده و داروهایی که منجر به افزایش وزن می‌شوند و داروهایی که تاثیر نسبتا کمتری بر وزن دارند را شناسایی کردند.

بر اساس مطالعه منتشر شده در نشریه Annals of Internal Medicine, بیمارانی که از داروی بوپروپیون استفاده می‌کنند در مقایسه با مصرف‌کنندگان رایج‌ترین داروی ضدافسردگی یعنی سرترالین، ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر افزایش وزن قرار دارند.

تخمین زده می‌شود که ۱۴ درصد از بزرگسالان در آمریکا از داروهای ضدافسردگی استفاده می‌کنند. افزایش وزن مرتبط با این داروها می‌تواند در درازمدت بر سلامت متابولیک تاثیر گذاشته و بیماران اغلب از ادامه درمان منصرف شوند که این امر منجر به پیامدهای سلامت روان ضعیف می‌شود.

این مطالعه با تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های نسخ الکترونیکی ۱۸۳۱۱۸ فرد ۱۸ تا ۸۰ ساله از هشت سیستم بهداشتی آمریکا نشان داد افرادی که یکی از داروهای سرترالین، سیتالوپرام، اسیتالوپرام، فلوکستین، پاروکستین، بوپروپیون، دولوکستین و ونلافاکسین را مصرف کردند تغییرات وزن آن‌ها در ۶، ۱۲، و ۲۴ ماه پس از آغاز درمان افسردگی ثبت شد.

مصرف‌کنندگان بوپروپیون در مقایسه با سایر داروهای ضدافسردگی کمترین افزایش وزن را داشتند؛ آن‌ها در مقایسه با مصرف‌کنندگان سرترالین ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر در معرض افزایش وزن قابل‌توجه بودند. افزایش وزن ۵ درصد یا بیشتر از نظر بالینی قابل‌توجه است.

داروهای ضدافسردگی در همان کلاس، تاثیرات متفاوتی بر افزایش وزن داشتند. به‌عنوان مثال، در میان مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، اسیتالوپرام و پاروکستین هر کدام با خطر افزایش وزن قابل‌توجه ۱۵ درصدی در مقایسه با سرترالین در ۶ ماه اول مصرف، مرتبط بودند.

جِیسون بلاک، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: اگرچه دلایل متعددی وجود دارد که چرا بیماران و پزشکان آن‌ها ممکن است یک داروی ضد افسردگی را به جای دیگری انتخاب کنند، افزایش وزن یک عارضه جانبی مهم است که اغلب منجر به قطع دارو توسط بیماران می‌شود. این مطالعه نشان داد که برخی از داروهای ضد افسردگی مانند بوپروپیون با افزایش وزن کمتر مرتبط هستند. بیماران و پزشکان آن‌ها می‌توانند افزایش وزن را به‌عنوان یکی از دلایل انتخاب دارویی که به بهترین وجه با نیازهای‌شان مطابقت دارد، در نظر بگیرند.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر