ویتامین D را چه موقع مصرف کنیم؟
عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه درد و شکستگیهای استخوانی، ضعف عضلانی، خستگی و نقص سیستم ایمنی میتواند علائمی از کمبود ویتامین D باشد، گفت:
بهترین زمان مصرف این ویتامین در طول روز و همراه با مواد غذایی است.
دکتر سحر روانشاد ویتامین D را دستهای از ویتامینهای محلول در چربی و موثر در جذب عناصر ضروری بدن و از جمله کلسیم برشمرد و افزود: وجود مقدار کافی این ویتامین میتواند تامینکننده سلامت سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن باشد.
کمبود ویتامین D با اندازهگیری سطح این ویتامین در خون مشخص میشود و سطح نرمال آن در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده اما، اکثر مطالعات سطوح بین ٢۰ تا ۴۰ را طبیعی در نظر میگیرند.
علل مختلفی برای کمبود ویتامین D عنوان شده که از جمله آن میتوان به کمبود مصرف این ویتامین در رژیم غذایی، کمبود جذب این ویتامین در بدن و کاهش در معرض آفتاب قرار گرفتن اشاره کرد.
افراد مستعد کمبود ویتامین D شامل افراد مسن و کودکان، افراد دچار سوءتغذیه، زندگی در مناطق با آفتاب کم و پوشش زیاد، افراد چاق، مصرف داروهایی که سبب کاهش جذب این ویتامین میشود و پوست تیره است. منابع غذایی ویتامین D میتواند شامل شیر، ماست، ماهی، تخم مرغ و میوههای خشک باشد، همچنین بیشتر افراد با مصرف روزانه ۶۰۰ تا ٨۰۰ واحد ویتامین دی در روز از کمبود این ویتامین مصون خواهند بود.
تامین ویتامین D با قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب توصیه نمیشود، زیرا این شیوه میتواند سبب عوارض جدی مانند افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست شود. همچنین با توجه به اهمیت ویتامین D در سلامت افراد، سطح این ویتامین در فواصل زمانی مشخص مخصوصا در افراد مستعد کمبود این ویتامین، توسط پزشک اندازهگیری شود.
انتهای پیام