سامانه جدید قیمتگذاری دارو از اردیبهشتماه راهاندازی میشود
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذاودارو از اجرای سیاست جدید قیمتگذاری فرآوردههای دارویی خبر داد و گفت: از این پس، بدون ارسال درخواست از سوی شرکتها قیمتها بهروزرسانی خواهد شد.
دکتر اکبر عبداللهیاصل با اشاره به تکلیف بند «ت» ماده ۷۱ قانون برنامه هفتم افزود: بر اساس این قانون، قیمتگذاری داروهایی که مشمول دریافت یارانه هستند یا کالای انحصاری به شمار میآیند، باید با لحاظ هزینه تمامشده و سود متعارف از طریق سامانه و براساس قواعد مشخص انجام شود.
برخی شرکتها تنها برای داروهای پرفروش و کلیدی خود درخواست تغییر قیمت ثبت میکنند. بسیاری از فرآوردههای قدیمی و زیانده بدون ثبت هیچگونه درخواستی، از چرخه تولید خارج شدهاند. به همین دلیل، اداره کل دارو بهصورت مستقیم و با اتکا به شاخصهای فنی و اقتصادی، از جمله کیفیت تولید، نرخ ارز مصرفی، شرایط تامین در بازار، فناوری ساخت، شاخص مقایسهای قیمت در بازارهای مرجع (ERP) و ارزش ایجادشده برای بیمار (VBP)، اقدام به بازنگری قیمتها میکند.
وی از اجرای سیاست جدید قیمتگذاری فرآوردههای دارویی خبر داد و تصریح کرد که از این پس، بدون ارسال درخواست از سوی شرکتها، قیمتها بهروزرسانی خواهد شد.
عبداللهیاصل با تاکید بر حذف فرآیند مکاتبه در چارگون برای درخواست قیمتگذاری گفت: از این پس، شرکتها باید قیمتهای بهروز شده را در سامانه تیتک مشاهده کرده و در صورت نیاز، نسبت به تکمیل اطلاعات اقدام کنند.
ایشان همچنین از راهاندازی سامانه جدید قیمتگذاری در اردیبهشتماه خبر داد و از شرکتهای تولیدکننده خواست با مراجعه به سامانه تیتک، فرمولاسیون محصولات خود را بررسی کرده و در صورت مشاهده مغایرت، موضوع را با همکاری اداره ثبت و صدور پروانه پیگیری و اصلاح کنند./تسنیم/
انتهای پیام