هوش مصنوعی ممکن است در تشخیص سرطان ریه با اشعه ایکس بهتر از انسان باشد
هوش مصنوعی (AI) ممکن است در غربالگری سرطان ریه – یکی از کشندهترین انواع این بیماری – از انسانها بهتر عمل کند. یک ابزار یادگیری ماشینی با کارایی بالا حساسیت بیشتری را نشان داد، به این معنی که احتمال متوجهنشدن مواردی که نیاز به مداخله فوری دارند، بسیار کمتر بود.
این ابزار همچنین عملکرد رادیولوژیستها را در تشخیص تومورها در اشعه ایکس قفسه سینه بهبود بخشید و باعث پذیرش بیشتر انسان از فناوری هوش مصنوعی شد. مطالعات اخیر نشان داده است که هوش مصنوعی چقدر میتواند برای پزشکان در تشخیص پزشکی مفید باشد.
این مطالعهی انجامشده توسط دانشمندان دانشگاه ملی سئول نشان داد که وقتی از دادههای کامپیوتری استفاده شد شناسایی موفقیتآمیز گرههای [نُدول] سرطانی ریه در تصویربرداری با اشعه ایکس قفسه سینه بهطور قابلتوجهی به ۹۴ درصد افزایش یافت. این تومورها معمولاً بهدنبال عفونت ایجاد میشوند، اما در موارد نادر میتوانند نشاندهنده سرطان باشند.
محققان قصد دارند کار خود را در مورد همکاری انسان-هوش مصنوعی به سایر ناهنجاریهای شناساییشده در تصویربرداریهای اشعه ایکس قفسه سینه و سیتی اسکن گسترش دهند. سرطان ریه اغلب بهدلیل نداشتن علائم اولیه خیلی دیر تشخیص داده میشود. مطالعات قبلی توانایی هوش مصنوعی در پیشبینی بیماریهای روده بزرگ، آلزایمر، حملات قلبی و زوالعقل را نشان داده است.
این مطالعه در نشریه Radiology منتشر شده است.
انتهای پیام