افزایش درگیریها در سطح جهان منجر به کاهش نرخ واکسیناسیون کودکان در سال ۲۰۲۳ شد
سازمان ملل متحد اعلام کرد در سال ۲۰۲۳ تعداد بیشتری از کودکان واکسیناسیون حیاتی خود را برای بیماریهایی مانند دیفتری، کزار و سیاهسرفه (DTP) از دست دادند که علت این امر افزایش درگیریها در سراسر جهان بود که مانع از عرضه واکسنهای نجاتبخش عمدتا در مناطق جنگزده شد.
طبق برآوردهای سازمان ملل: حدود ۱۴.۵ میلیون کودک در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با ۱۳.۹ میلیون کودک در سال قبل از آن موفق به دریافت واکسن نشدند. با اینحال، این آمار کمتر از زمان همهگیری کووید۱۹ است که حدود ۱۸ میلیون کودک واکسیناسیون خود را از دست دادند. همچنین ۶.۵ میلیون کودک دیگر فقط موفق به دریافت یک دُز واکسن شدند که به معنای عدم محافظت کامل در برابر بیماریها است.
این برآوردها بر اساس تعداد کودکانی است که دُز اول یا هر سه دُز از واکسن DTP را دریافت کردند یا دریافت نکردند که برای پیشگیری از شیوع بیماری کافی نیست.
بیشترین کاهش پوشش واکسیناسیون در سطح جهان مربوط به سودان بود که بهدلیل ۱۵ ماه جنگ داخلی از دست رفت. نرخ پوشش واکسیناسیون در سال ۲۰۲۳ از ۷۵ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۵۷ درصد کاهش یافت. این بدین معنا است که نزدیک به ۷۰۱ هزار کودک در سودان در برابر بیماریهای مهلکی چون سرخک و دیفتری واکسینه نشدهاند.
تعداد کودکان واکسینهنشده در فلسطین نیز از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا سپتامبر همان سال از هزار نفر در سال ۲۰۲۱ به ۱۷ هزار نفر طی ۹ ماه افزایش یافت.
سودان، یمن، و افغانستان همگی در فهرست ۲۰ کشوری بودند که بیشترین کودکان واکسینهنشده را در سال ۲۰۲۳ داشتند.
در گزارش سازمان ملل نکات مثبتی وجود داشت. بهعنوان مثال، در سال ۲۰۲۳، حدود ۶۰۰ هزار کودک واکسینهنشده کمتر در سراسر منطقه آفریقا نسبت به سال ۲۰۲۲ وجود داشت، و پوشش واکسن اچپیوی که از سرطان دهانه رحم محافظت میکند، نیز در سطح جهانی بهبود یافته است. اوکراین نیز علیرغم جنگ با روسیه شاهد بهبودی بود.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.