ایجاد ۷ انبار اختصاصی دارو در گمرک از ابتدای سال
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک در مراسم امضای تفاهمنامه با سازمان غذا و دارو گفت:
تأمین مواد اولیه، دارو و تجهیزات پزشکی در شرایط کنونی کار سختی است که دستاندرکاران سازمان غذا و دارو آن را به خوبی انجام میدهند.
در ابتدای سال با مشکل حقوق گمرکی مواجه بودیم که با مصوبه سران قوا این مشکل برطرف شد، همچنین سود بازرگانی با پیگیری سازمان غذا و دارو صفر شد. در حقوق گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده و سود بازرگانی دولت حداکثر همراهی را با تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام داد تا علاوهبر حمایت از بخش خصوصی، بیماران با کمترین هزینه دارو و تجهیزات پزشکی را تهیه کنند.
دکتر محمد رضوانیفر با اشاره به برخی محورهای تفاهمنامه منعقد شده بین گمرک و سازمان غذا و دارو افزود: بر اساس این تفاهمنامه امکان مبادله اطلاعات بین سازمان غذا و دارو و گمرک بر حسب IRC امکانپذیر شد. همچنین با توجه به اینکه سازمان غذا و دارو متولی تامین تسهیلات شرکتهای دارویی و کنترل قیمت داروست، مبادله اطلاعات قیمت و ارزش و ارائه اطلاعات بر اساس واحد مصرف نیز امکانپذیر شد.
علیرغم پیگیریهای سازمان غذا و دارو و تسهیلگریهایی که گمرک در زمینه ترخیص کالاهای سلامتمحور انجام داده بود، مهلت قانونی برای ترخیص برخی از کالاها از دست میرفت و گمرک این کالاها را به سازمان اموال تملیکی تحویل میداد که بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد اظهارنامههای کالاهای سلامتمحور متروکه پیش از تحویل به اموال تملیکی بهصورت آنلاین در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گیرد.
رئیس کل گمرک همچنین در خصوص تسهیل ترخیص امانات و محمولههای پستی شامل دارو گفت: بر اساس این تفاهمنامه مبادله اطلاعات محمولهها چه بهصورت شخصی و چه نمونههای وارداتی امکانپذیر خواهد و در اسرع وقت ترخیص خواهد شد.
مبادله اطلاعات دقیق امکان کنترل بر قیمت، ارزش و کنترل محمولهها را به صورت دقیقتر مهیا میکند. این همکاریها، کاهش هزینهها، افزایش سرعت ترخیص، کاهش تشریفات و اعمال نظارت بیشتر را برای هر دو سازمان امکانپذیر میکند.
اظهارنامههایی که بهصورت خودکار در سازمان غذا و دارو وجود دارد باید طی مدتزمانی مشخص برای استعلام به سازمان گمرک ارسال شود، تا پیش از این مدت استعلام این اظهارنامهها ۱۱ روز بود که اخیرا به ۸ روز رسیده است. همچنین از ابتدای سال جاری از ۵۶۹۱ مورد استعلام این سازمان ۴۵ درصد زیر ۳ روز پاسخ داده شده است که امیدواریم هرچه زودتر به هدفگذاری میانگین ۷ روز پاسخگویی برسیم.
با تعاملی که با سازمان غذا و دارو داشتیم تمام محمولههایی که طبق نظر سازمان غذا و دارو باید بهصورت حمل یکسره و یا با ارائه حداقل اسناد ترخیص میشد با حداکثر سرعت و تسهیلگیری صورت گرفت. همچنین درخواست ۷ شرکت دارویی از ابتدای سال مبنی بر ایجاد انبار اختصاصی مورد موافقت قرار گرفت.
تسهیلات گمرکی برای شرکتهای دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی بهصورت ویژه انجام میشود. نگاه تعاملی کمک میکند که فرایندها سرعت مناسبی داشته باشند. این شکل نگاه باعث میشود که ضمن رعایت ضوابط فنی کالاهای سلامتمحور در حداقل زمان ممکن ترخیص شوند.
انتهای پیام