یکشنبه 18 شهریور 1403
28.7 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاایمپلنت مغزیِ تبدیل متن به گفتار، صدای بیمار مبتلا به ALS را...

ایمپلنت مغزیِ تبدیل متن به گفتار، صدای بیمار مبتلا به ALS را بازیابی می‌کند

ایمپلنت مغزیِ تبدیل متن به گفتار، صدای بیمار مبتلا به ALS را بازیابی می‌کند

 محققان در یکی از دو مطالعه جدید که نویدبخش ایجاد رابط‌های مغز و کامپیوتر است می‌گویند مردی مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) که توانایی صحبت‌کردن خود را از دست داده بود، توانست با ایمپلنت مغزی متن به گفتار «بِلک‌راک نوروتِک» (Blackrock Neurotech) با جهان خارج ارتباط برقرار کند.

هر دو مطالعه شامل یک بیمار زن و مرد مبتلا به ALS بود. افراد مبتلا به ALS که بیماری لو گریگ نیز نامیده می‌شود، تخریب پیشرونده سلول‌های عصبی در نخاع و مغز را تجربه می‌کنند.

یکی از بیماران، مردی ۴۵ ساله بود که در صحبت‌کردن با مشکل شدیدی روبرو بود و تنها توسط مراقب خود که با سرعت متوسط حدود هفت کلمه در دقیقه با او ارتباط برقرار می‌کرد، قابل درک بود. نرخ مکالمه انگلیسی تقریباً ۱۶۰ کلمه در دقیقه است.

پژوهشگران چهار دسته میکروالکترود ساخته‌شده توسط بِلک‌راک نوروتِک را در مغز تعبیه کردند که فعالیت عصبی را در نواحی مغز مرتبط با زبان و گفتار با استفاده از ۲۵۶ الکترود درون جمجمه‌ای ثبت می‌کردند – بسیار بیشتر از آنچه در مطالعات قبلی مورد هدف قرار گرفته بود.

این نرم‌افزار رمزگشا می‌تواند کلمات کمیاب را یاد بگیرد، به‌سرعت آموزش دهد و به‌صورت آنلاین مجددا تنظیم شود، که پیش‌تر امکانش نبود.

بر اساس نتایج این مطالعه، در روز دوم استفاده، بیمار با استفاده از مجموعه لغات ۱۲۵ هزار کلمه‌ای ارتباط برقرار می‌کرد. کلمات رمزگشایی‌شده از مغز بر روی یک صفحه نمایش داده می‌شوند و سپس با استفاده از نرم‌افزار تبدیل متن به گفتار که به گونه‌ای شبیه صدای قبل از ابتلای فرد به ALS طراحی شده است، صداگذاری می‌شوند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر