ثبت سراسری اطلاعات بیماران مسلول
دکتر ابوالفضل فاتح، رئیس بخش سل و تحقیقات ریوی انستیتوپاستور ایران گفت:
بخش سل یکی از قدیمیترین بخشهای انستیتو پاستور ایران است. با توجه به اینکه کشور ایران در منطقهای قرار گرفته که همسایگان ما مخصوصا افغانستان، عراق و تاجیکستان شیوع بالایی از بیماری سل دارند بههمین دلیل از آنجاییکه برای ورود و خروج اتباع این کشورها محدودیت زیادی نداریم، کنترل بیماری سل در کشور مشکلتر شده است
یکی از معضلات بیماری سل این است که وقتی فرد به این بیماری مبتلا میشود باید بهطور کامل و دقیق تشخیص داده شده و تحت درمان و مراقبت قرار گیرد تا سایرین را آلوده نکند. خانواده فرد مبتلا هم باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار گیرد؛ این امر یکی از پروتکلهای اصلی سازمان جهانی بهداشت است. علاوهبر این، آزمایش مقاومت دارویی یکی از مهمترین اهداف برنامه مراقبت بیماری سل است که ما هم این توانایی را داریم که این آزمایش را برای کلیه بیماران انجام دهیم. بارها این اتفاق افتاده که بیمار درمان موفقی نداشته و بعد از درخواست پزشک از ما و بعد از ارسال نتایج آنتیبیوگرام، با موفقیت کامل درمان شده است. طرحهایی که در بخش انجام میشود مرتبط با عفونتهای “مایکوباکتریومی” است. برخی از همکاران ما در حوزههایی نظیر مقاومت دارویی و ارتباط “میکروبیوتا” و عفونتهای تنفسی به مطالعه میپردازند. حوزه کاری بنده نیز بر روی “مایکوباکتریمهای غیرسلی” و “نوکاردیا” است که علاوه بر شناسایی این دسته از باکتریها، مقاومت دارویی آنها را هم مورد بررسی قرار میدهیم.
وزارت بهداشت سامانهای را طراحی کرده است که کلیه آزمایشگاههای سل به این سامانه متصل هستند و تمام بیماران، اطلاعاتشان در این سامانه بهصورت روزانه ثبت شده و از طریق وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور با استفاده از این سامانه پیگیری میشوند.
انتهای پیام