یکشنبه 18 شهریور 1403
28.7 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاعملکرد موفق یک داروی آزمایشی برای درمان مبتلایان به MS

عملکرد موفق یک داروی آزمایشی برای درمان مبتلایان به MS

عملکرد موفق یک داروی آزمایشی برای درمان مبتلایان به MS

مولتیپل اسکلروزیس (MS) عایق محافظ اطراف سلول‌های عصبی را تخریب می‌کند و آکسون‌های آن‌ها را که حامل تکانه‌های الکتریکی هستند، مانند سیم‌های لخت در معرض تماس قرار می‌دهد. این بیماری می‌تواند باعث مشکلات ویرانگر در حرکت، تعادل و بینایی شده و در صورت عدم درمان، منجر به فلج، از دست‌دادن استقلال و کوتاه‌شدن طول عمر شود.

به‌تازگی دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو و شرکت داروسازی کانتینی‌یِم تراپیوتیکس (Contineum Therapeutics) دارویی ساخته‌اند که بدن را برای ساختن جایگزین عایق از دست‌رفته، که میِلین نامیده می‌شود، تحریک می‌کند. اگر این دارو در افراد موثر باشد، می‌تواند راهی برای جبران آسیب ناشی از این بیماری باشد.

داروی جدید که PIPE-۳۰۷  نام دارد، یک گیرنده گریزان را روی سلول‌های خاصی در مغز هدف قرار می‌دهد که آن‌ها را وادار می‌کند تا به اُلیگودندروسیت‌های تولیدکننده میِلین تبدیل شوند. هنگامی‌که گیرنده مسدود می‌شود، اُلیگودندروسیت‌ها وارد عمل شده و خود را به دور آکسون‌ها می‌پیچند تا یک غلاف میِلین جدید تشکیل دهند.

در سال ۲۰۲۱،  داروی PIPE-۳۰۷ یک مطالعه فاز اولیه را پشت سر گذاشت و ایمنی خود را نشان داد. در حال حاضر این دارو روی بیماران ام‌اس در یک مطالعه فاز میانی در حال آزمایش است که در صورت موفقیت‌آمیز بودن نحوه درمان بیماری MS تغییر خواهد کرد.

نتایج این تحقیق در تاریخ دوم آگوست در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر