محرکهای درد نقرس چیست؟
نقرس نوع رایجی از آرتریت است که میتواند هر مفصلی، غالبا شست پا را درگیر کند. عود نقرس معمولا همراه با درد، تورم، قرمزی و مشکل در حرکت مفصل است و حدودا یک تا دو هفته طول میکشد. طیف گستردهای از چیزها وجود دارد که میتواند باعث عود نقرس شود از غذا گرفته تا داروها و کمآبی.
علت نقرس سطوح بالای اسید اوریک در بدن است. اسید اوریک زمانی ایجاد میشود که بدن پورنها را تجزیه میکند. پورینها مواد شیمیاییای هستند که بهطور طبیعی در بدن و در برخی غذاها یافت میشوند.
بسیاری از غذاهای غنی از پورین میتوانند سطوح اسید اوریک را در بدن افزایش داده و به نوبۀ خود خطر حملۀ نقرس را بیشتر کنند.
غذاهای با سطوح بالای پورین عبارتند از:
👈گوشت قرمز از قبیل گوشت گاو، بره، خوک، و سایر اعضای بدن حیوانات مانند جگر و قلوه
👈برخی از انواع غذاهای دریایی مانند ماهی کیلکا، ساردین، صدف ماسِل، گوشماهی، قزلآلا و ماهی تن
👈الکل
👈نوشیدنیها و مواد غذایی سرشار از فروکتوز
👈شاخص تودۀ بدنی بالاتر
👈استرس
👈مصرف آسپیرین
👈کمآبی
👈تغییرات دما
👈سبزیجاتی مانند لوبیا، عدس، مارچوبه، اسفناج و قارچ سرشار از پورین هستند اما اگر در مقادیر متوسط مصرف شوند بهنظر نمیرسد که تأثیری بر خطر نقرس داشته باشند.
انتهای پیام