شنبه 6 مرداد 1403
32 C
Tehran
خانهمقالات علمی داروییمحرک‌های درد نقرس چیست؟

محرک‌های درد نقرس چیست؟

محرک‌های درد نقرس چیست؟

نقرس نوع رایجی از آرتریت است که می‌تواند هر مفصلی، غالبا شست پا را درگیر کند. عود نقرس معمولا همراه با درد، تورم، قرمزی و مشکل در حرکت مفصل است و حدودا یک تا دو هفته طول می‌کشد. طیف گسترده‌ای از چیزها وجود دارد که می‌تواند باعث عود نقرس شود از غذا گرفته تا داروها و کم‌آبی.

علت نقرس سطوح بالای اسید اوریک در بدن است. اسید اوریک زمانی ایجاد می‌شود که بدن پورن‌ها را تجزیه می‌کند. پورین‌ها مواد شیمیایی‌ای هستند که به‌طور طبیعی در بدن و در برخی غذاها یافت می‌شوند.

بسیاری از غذاهای غنی از پورین می‌توانند سطوح اسید اوریک را در بدن افزایش داده و به نوبۀ خود خطر حملۀ نقرس را بیشتر کنند.

غذاهای با سطوح بالای پورین عبارتند از:

👈گوشت قرمز از قبیل گوشت گاو، بره، خوک، و سایر اعضای بدن حیوانات مانند جگر و قلوه

👈برخی از انواع غذاهای دریایی مانند ماهی کیلکا، ساردین، صدف ماسِل، گوش‌ماهی، قزل‌آلا و ماهی تن

👈الکل

👈نوشیدنی‌ها و مواد غذایی سرشار از فروکتوز

👈شاخص تودۀ بدنی بالاتر

👈استرس

👈مصرف آسپیرین

👈کم‌آبی

👈تغییرات دما

👈سبزیجاتی مانند لوبیا، عدس، مارچوبه، اسفناج و قارچ سرشار از پورین هستند اما اگر در مقادیر متوسط مصرف شوند به‌نظر نمی‌رسد که تأثیری بر خطر نقرس داشته باشند.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر