مشکلات بودجهای دارویار و افزایش بدهی بیمهها به داروخانهها
رئیس شورای عالی سازمان نظامپزشکی با اشاره به مشکلات بودجهای طرح دارویار و افزایش بدهی بیمهها به داروخانهها، با بیان اینکه دارو باید یک کالای حیاتی قلمداد شود، گفت:
دولت باید یک افق بلند برای داروسازی متصور شود و دارو نباید تحت تاثیر نظرات غیرکارشناسانه قرار گیرد.
دکتر محمود فاضل افزود: تخصیص منابع طرح دارویار از همان وهله نخست با مشکلاتی مواجه شد. اجرای طرح دارویار در سال ۱۴۰۱ به ۷۳ همت بودجه نیاز داشت اما فقط ۵۰ درصد آن پرداخت شد. همچنین پیشبینیها بیانگر این بود اجرای طرح دارویار در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۷ همت نیاز دارد اما مجلس شورای اسلامی فقط ۶۶ همت برای اجرای این طرح تصویب کرد. علاوهبر تصویب ۵۰ درصد بودجه مورد نیاز، پرداخت بودجه با تاخیر انجام میشود و بودجه سال گذشته طرح دارویار بهصورت ۱۰۰ درصدی پرداخت نشده است.
اجرای طرح دارویار سبب افزایش بدهی سازمانهای بیمهگر به داروخانهها شده است. اجرای طرح دارویار نه تنها سبب رفع کمبود دارو نشده بلکه میزان بدهی بیمهها به سازمانهای بیمهگر را افزایش داده و به مشکلات داروخانهها افزوده است. بیمهها نتوانستند تعهدات خود به داروخانهها را پرداخت کنند؛ در چنین شرایطی، پول به شرکتهای تولیدکننده دارو باز نمیگشت و در نتیجه دارو تولید نمیشد.
پس از اینکه بیمهها نتوانستند بدهیهای خود را به داروخانهها را پرداخت کنند، سازمان هدفمندی یارانهها مسئول پرداخت مطالبات داروخانهها شد. سازمان هدفمندی یارانهها، پرداختیهای داروخانهها را به شیوههای مختلف انجام میداد؛ گاهی این سازمان بهصورت مستقیم و گاهی از طریق سازمانهای بیمهگر نسبت به پرداخت مطالبات داروخانهها اقدام میکرد.
وی با اشاره به روشهای پرداخت متفاوت سازمان هدفمندی یارانهها اظهار کرد: پرداخت به شیوه متفاوت سبب بروز بینظمی در نظام پرداختها شد. پیش از اینکه سازمان هدفمندی یارانهها نسبت به پرداخت طلب داروخانهها اقدام کند، سازمانهای بیمهگر به هنگام پرداخت مطالبات داروخانهها اعلام میکردند که بدهی مربوط به کدام ماه را پرداخت کردهاند. اگرچه بیمهها با تاخیر نسبت به پرداخت مطالبات اقدام میکردند اما پرداخت مطالبات داروخانهها دقیق بود؛ این در حالی است که سازمان هدفمندی یارانهها، مطالبات داروخانهها را بهصورت علیالحساب واریز میکند و پرداختیها بهصورت دقیق نیست.
انتهای پیام