پروتئینهای موجود در بزاق میتواند به درمان کووید۱۹ کمک کند
بزاق،برای محافظت مادامالعمر از دهان ضروری است و پروتئینهای موجود در بزاق مانند لعاب مخاط،آلفا آمیلاز،لیزوزیم،و پراکسیداز در تشخیص عفونت ویروس کووید۱۹ در بیماران استفاده میشود.
محققان، خانوادهای از پروتئینها را شناسایی کردند که بهطور قابلتوجهی در بزاق بیماران بستریشدۀ مبتلا به عفونت کووید افزایش یافته بود.این پروتئین که لیگاندهای اِفرین نامیده میشود بهعنوان یک بیومارکر عمل کرده تا به پزشکان در شناسایی بیمارانی که در معرض خطر بیماریهای جدی هستند، کمک کند.
دکتر اریکا ایگال، نویسندۀ این پژوهش در دانشگاه بهداشت یوتا در سالت لیک سیتی گفت:
ما میتوانیم بزاق را بدون آسیب یا ناراحتی برای اکثر بیماران جمعآوری کنیم که میتواند پاسخ بیمار به کووید۱۹ را نشان دهد و بهطور بالقوه راهنمای مراقبت از بیمار باشد.
مطالعات قبلی نشان میدهد که اِفرین ممکن است در آسیب و التهاب نقش داشته باشد. ولی با ظهور واریانتهای جدید دشوار است بگوییم آیا آزمایشهای کووید میتوانند بهطور دقیق عفونتهای مربوط به واریانتهای جدید را تشخیص دهند یا خیر.
انتهای پیام