آزمایش خون مبتنی بر هوش مصنوعی نخستین نشانه سرطان پستان را تشخیص داد
مطالعه جدید محققان داشنگاه ادینبورو نشان میدهد که یک روش غربالگری جدید که آنالیز لیزر را با نوعی هوش مصنوعی ترکیب میکند، نخستین روش در نوع خود است که بیماران را در مراحل اولیه سرطان پستان شناسایی میکند.
تیم تحقیقاتی میگوید این تکنیک سریع و غیرتهاجمی تغییرات ظریفی را در جریان خون در مراحل اولیه بیماری نشان میدهد که بهعنوان مرحله ۱a شناخته میشود، و با آزمایشهای موجود قابلتشخیص نیست.
با استفاده از این روش جدید، محققان توانستند سرطان پستان را در مراحل اولیه با بهینهسازی یک تکنیک آنالیز لیزری – معروف به طیفسنجی رامان – و ترکیب آن با یادگیری ماشینی، نوعی هوش مصنوعی، شناسایی کنند.
این روش جدید بدین صورت عمل میکند که ابتدا یک پرتو لیزر را به پلاسمای خون گرفتهشده از بیماران میتاباند. سپس خواص نور پس از برهمکنش با خون با استفاده از دستگاهی به نام طیفسنج مورد آنالیز قرار میگیرد تا تغییرات کوچکی را در ترکیب شیمیایی سلولها و بافتها که نشانههای اولیه بیماری هستند، آشکار کند.
در مطالعه مقدماتی که شامل ۱۲ نمونه از بیماران مبتلا به سرطان پستان و ۱۲ فرد سالم بود، این روش ۹۸ درصد در شناسایی سرطان پستان در مرحله ۱a موثر بود. این آزمایش همچنین بین هر یک از چهار زیرگروه اصلی سرطان پستان با دقتِ بیش از ۹۰ درصد تمایز قائل میشود که میتواند بیماران را قادر به دریافت درمان موثرتر و شخصیشدهتر کند.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.