یکشنبه 23 آذر 1404
5.4 C
Tehran
خانه وبلاگ صفحه 132

عینک هوشمندی که با شبیه‌سازی صدای اجسام به افراد نابینا و کم‌بینا کمک می‌کند

عینک هوشمندی که با شبیه‌سازی صدای اجسام به افراد نابینا و کم‌بینا کمک می‌کند

محققان استرالیایی عینک هوشمند پیشرفته‌ای به نام “لمس آکوستیک” (acoustic touch) ساخته‌اند که به مردم کمک می‌کند با کمک صدا ببینند. این فناوری این پتانسیل را دارد که زندگی افراد نابینا یا کم‌بینا را متحول کند و استقلال و کیفیت زندگی‌شان را افزایش دهد.

“لمس آکوستیک” صدای اجسام را شبیه‌سازی و هنگام ورود اجسام به میدان دید، اصوات منحصر به فردی ایجاد می‌کند. به‌عنوان مثال صدای خش‌خش برگ‌ها ممکن است نشان‌دهنده یک گیاه باشد یا صدای وزوز نشان‌دهنده یک تلفن همراه.

نتایج این تحقیق که در نشریه PLOS ONE منتشر شد، نشان داد که این فناوری به‌طوری قابل‌توجه تشخیص اشیا را برای کاربران نابینا یا کم‌بینا بدون فشار ذهنی بیش از حد، افزایش می‌دهد.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود ۳۹ میلیون نفر در سراسر جهان نابینا هستند و ۲۴۶ میلیون نفر با دید ضعیف زندگی می‌کنند که توانایی آن‌ها را برای انجام فعالیت‌های روزمره تحت تأثیر قرار می‌دهد.

انتهای پیام

پیشنهاد غنی‌سازی آرد با ویتامین D

پیشنهاد غنی‌سازی آرد با ویتامین D

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مبحث کمبود ویتامین D در کشور را مانند دنیا جدی خواند و گفت:

در این زمینه به‌دنبال اجرای برنامه‌هایی هستیم تا این مشکل به حداقل برسد؛ اما در این بین از محققان کشور تقاضا می‌کنیم تا تحقیقاتی در این زمینه انجام دهند تا علت شیوع بالای کمبود ویتامین D در کشور با وجود این‌که ایران کشوری چهار فصل و آفتاب‌خیز است، مشخص شود.

دکتر احمد اسمعیل‌زاده با اشاره به معضل کمبود ویتامین D در بین افراد جامعه افزود: در این خصوص به‌دنبال غنی‌سازی مواد غذایی با ویتامین D هستیم که اقداماتی در این راستا انجام شده است اما اعلام دقیق جزئیات این اقدام منوط به نهایی‌شدن تصمیمات و اقدامات است.

وزارت بهداشت از سالیان قبل به شکل اختیاری به صنایع مجوز داده بود تا محصولات لبنی و روغن‌ها با ویتامین D غنی‌سازی شود که اکنون هم در سطح بازار برخی از این نوع محصولات را می‌بینیم.

متاسفانه در اغلب نقاط کشور با این کمبود مواجه هستیم اما استان‌های کمتر برخوردار آمار بالاتری از کمبود ویتامین D دارند البته با توجه به این‌که به شکل متوسط بالاتر از ۵۰ درصد با کمبود ویتامین D مواجه هستیم برای ما مسجل شده است که باید یک برنامه قوی‌تر از گذشته در این زمینه داشته باشیم.

انتهای پیام

 

درخواست جانسون&جانسون از FDA برای آغاز کارآزمایی بالینی رباتیک

به‌زودی/

درخواست جانسون&جانسون از FDA برای آغاز کارآزمایی بالینی رباتیک

واحد فناوری-پزشکی شرکت جانسون&جانسون روز سه‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ درخواستی را به سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به‌منظور مجوز آغاز کارآزمایی بالینی سیستم جراحی رباتیکِ خود ارائه دهد.

این شرکت گفت که ربات جراحی اُتاوا (Ottava) شامل چهار بازوی رباتیک در یک میز جراحی با سایز استاندارد است و توانایی تغییر موقعیت بیمار را بدون وقفه در روند جراحی دارد.

شرکت تجهیزات پزشکی آمریکایی اینتویتیو سرجیکال (Intuitive Surgical) با ربات جراحی خود با نام داوینچی (da Vinci ) یکی از رهبران بازار در فضای جراحی رباتیک بوده است، در حالی‌که شرکت تجهیزات پزشکی آمریکایی مدترونیک (Medtronic) در تلاش است تا با سیستم جراحی رباتیک هی‌یو‌گو (Hugo) وارد بازار شود.

انتهای پیام

یوگا در محیط گرم می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد

یوگا در محیط گرم می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد

یوگا در محیط گرم (hot yoga) می‌تواند برای مبتدیان ترسناک به‌نظر برسد، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تعریق مداوم در محل برگزاری یوگا ممکن است به کاهش علائم افسردگی کمک کند.

دانشمندان در بیمارستان عمومی ماساچوست در یک کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل‌شده نشان دادند بزرگسالان مبتلا به افسردگی متوسط تا شدید، همراه با افرادی که در جلسات یوگا در محیط گرم شرکت می‌کردند، افت قابل‌توجهی در علائم افسردگی‌شان حاصل شد.

به گفته نویسندگان این مطالعه، یافته‌های آن‌ها دست‌کم قویاً ثابت می‌کند که یوگا در محیط گرم می‌تواند یک گزینه درمانی مناسب برای بیماران مبتلا به افسردگی باشد. در طول هشت هفته، کلا ۸۰ شرکت‌‎کننده بخشی از دو گروه کارآزمایی تصادفی بودند. یک گروه آزمایشی که جلسات۹۰ دقیقه‌ای بیکرام یوگا را در اتاقی با دمای ۱۰۵ درجه فارنهایت دریافت کرد، و گروه دوم در لیست انتظار قرار گرفتند تا نتایج گروه اول مشخص شود (این شرکت‌کنندگان یوگا را بعدا پس از یک دوره زمانی مشخص انجام دادند). در مجموع، ۳۳ شرکت کننده در گروه یوگای محیط گرم و ۳۲ نفر دیگر که در گروه انتظار قرار گرفتند در این مطالعه شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان باید حداقل در دو کلاس یوگا در محیط گرم در هفته شرکت می‌کردند. به‌طور کلی، شرکت‌کنندگان به‌طور متوسط در ۱۰.۳ جلسه در طول هشت هفته شرکت کردند. پس از آن دوره دو ماهه، شرکت‌کنندگان در یوگای محیط گرم نسبت به شرکت‌کنندگان در لیست انتظار کاهش قابل‌توجهی در علائم افسردگی نشان دادند.

در همین‌حال، تیم تحقیقاتی هم‌چنین گزارش داد که ۵۹.۳ درصد از شرکت‌کنندگان در یوگا در محیط گرم ۵۰ درصد یا بیشتر کاهش علائم داشتند (در مقایسه با تنها ۶.۳ درصد از شرکت‌کنندگان در لیست انتظار). هم‌چنین، ۴۴ درصد از افرادی که در گروه یوگا بودند، به نمره IDS-CR پایینی دست یافتند که نشان می‌داد افسردگی آن‌ها از نظر فنی “در حال بهبودی” بود، در حالی که در گروه انتظار این نمره ۶.۳ درصد بود.

حتی شرکت‌کنندگانی که فقط در نیمی از جلسات یوگا شرکت کردند، علائم افسردگی‌شان بهتر شد که نشان می‌دهد تنها یک جلسه یوگای گرم در هفته می‌تواند کمک‌کنندۀ درمان افسردگی باشد.

انتهای پیام

کلیه ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و شرکت‌های بیمه موظف به تبعیت از سیاست‌های وزارت بهداشت شدند

کلیه ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و شرکت‌های بیمه موظف به تبعیت از سیاست‌های وزارت بهداشت شدند

با تصویب مجلس، کلیه ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و خدمات رقومی سازمان‌ها و شرکت‌های بیمه پایه و تکمیلی سلامت موظفند از خط مشی و سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبعیت کنند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت سه‌شنبه شانزدهم آبان‌ماه و در ادامه بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم، بند الف ماده ۷۰ لایحه را تصویب کردند.

بر این اساس، به‌منظور ارتقای بهره‌وری و دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و ایجاد فضای رقابتی بین واحدهای مختلف ارائه دهنده خدمت با هدف جلب رضایت خدمت گیرندگان، اقدامات زیر انجام می‌پذیرد:

الف- تولیت نظام سلامت از جمله بیمه سلامت شامل سیاستگذاری اجرائی، برنامه‌ریزی‌های راهبردی، نیازسنجی تأسیس مؤسسات پزشکی ارائه‌دهنده خدمات سلامت (پس از بررسی صلاحیت و تأیید مدارک تحصیلی متقاضیان) ارزشیابی، اعتبارسنجی و نظارت با تأکید بر خرید راهبردی خدمات و پرداخت عملکردی براساس راهنماهای بالینی واگذاری امور تصدی گری با رعایت ماده (۱۳) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۱۳۸۶/۷/۸ و سطح‌بندی خدمات و تقویت و کارآمدسازی نظام شبکه خدمات جامع و همگانی سلامت از طریق اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با رعایت مفاد سیاستهای کلی سلامت و این قانون و ماده (۷) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و با در نظر گرفتن اولویت پیشگیری بر درمان با مشارکت سازمانهای بیمه گر پایه سلامت، صیانت از حقوق سلامت مردم، ارتقای شاخص‌های بهره‌مندی عادلانه مردم از خدمات پایه، متناسب سازی و مدیریت (کنترل) تقاضا و توجه به عوامل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تاثیرگذار بر سلامت، در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متمرکز می‌گردد.

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی از جمله ارائه‌کنندگان خدمات سلامت (بهداشتی، تشخیصی، دارویی، مراقبتی، درمانی و توانبخشی) در بخش‌های سرپایی، بستری و خدمات رقومی (دیجیتال) سازمان‌ها و شرکت‌های بیمه پایه و تکمیلی سلامت موظفند از خط مشی و سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبعیت کنند.

انتهای پیام

وزارتخانه‌های کشاورزی و بهداشت موظف به ارزیابی میزان باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی شدند

وزارتخانه‌های کشاورزی و بهداشت موظف به ارزیابی میزان باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی شدند

نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه‌شنبه ۱۶ آبان‌ و در ادامه بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق، بند الحاقی ۴ ماده ۷۱ لایحه برنامه هفتم را تصویب کردند.

بند الحاقی ۴- وزارت جهاد کشاورزی موظف است با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از ایجاد نظام رهگیری، ردیابی، بسته‌بندی و شناسنامه‌دارکردن و نشان (برند)سازی برای محصولات خام کشاورزی، دامی، طیور و آبزی از سطح مزرعه و دامداری، این محصولات را از نظر باقیمانده سموم کشاورزی، نیترات، فلزات سنگین و باقیمانده داروهای دامی در زنجیره تأمین، ارزیابی کند و نتیجه را جهت هرگونه اقدام قانونی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نماید.

آیین‌نامه این بند توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد تدوین می‌شود.

انتهای پیام

نمونه‌گیری از مسافران هوایی بین‌المللی به سایر ویروس‌های تنفسی گسترش می‌یابد

نمونه‌گیری از مسافران هوایی بین‌المللی به سایر ویروس‌های تنفسی گسترش می‌یابد

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) روز دوشنبه اعلام کرد که از ماه نوامبر آزمایش نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از مسافران هوایی بین‌المللی را علاوه‌بر کووید۱۹ به آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) نیز گسترش داده است.

برنامه نظارت ژنومیک مبتنی بر مسافر این آژانس یا TGS در سال ۲۰۲۱ برای کمک به تشخیص زودهنگام انواع سارس-کوو-۲ آغاز شد. CDC  نمونه‌برداری داوطلبانه از بینی و نمونه‌برداری از فاضلاب فرودگاه را به‌عنوان بخشی از این نظارت انجام می‌دهد.

این برنامه شامل ۷ فرودگاه بین‌المللی در سراسر آمریکا شامل فرودگاه‌های لس‌آنجلس، جان اف کندی نیویورک، سانفرانسیسکو، لوگان بوستون، دالس واشینگتن، سیاتل، و نیوآرک است.

انتهای پیام

اضافه‌شدن سرویس «اعتراض به سوابق بیمه‌ای» و «قیمت دارو» به اپلیکیشن تأمین من

اضافه‌شدن سرویس «اعتراض به سوابق بیمه‌ای» و «قیمت دارو» به اپلیکیشن تأمین من

به ‌گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی:

نگارش جدید برنامه کاربردی تلفن همراه “تأمین من” در دو نسخه Android و PWA برای بهره‌برداری کاربران منتشر شده است. ویژگی‌های جدید این نگارش از این برنامه شامل اضافه‌شدن سرویس اعتراض به سوابق دارای کسری کارکرد یا اشکال، اضافه شدن سرویس پرونده الکترونیک من، اضافه‌شدن قابلیت حالت تیره، اضافه شدن قابلیت رنگ پویا در اندروید +۱۳ و اعمال فرآیند جدید درگاه پرداخت حق بیمه است.

برنامه کاربردی “تأمین من” که رابطی برای استفاده از خدمات غیرحضوری و الکترونیک سازمان تأمین‌اجتماعی بر روی گوشی‌های همراه هوشمند است، از سایت سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی hamrah.tamin.ir  نیز فروشگاه‌های مجازی (مانند بازار و مایکت) قابل دریافت است.

مهم‌ترین بهبودهای انجام شده در این نگارش نیز شامل اصلاح نمایش قیمت دارو در بخش مشاهده نسخ الکترونیک و اصلاح دسترسی برنامه به حافظه در اندروید +۱۳ است.

انتهای پیام

گروه صنعتی: پیشنهاد اتحادیه اروپا ممکن است باعث کاهش نوآوری داروسازی شود

گروه صنعتی: پیشنهاد اتحادیه اروپا ممکن است باعث کاهش نوآوری داروسازی شود

گروه صنعتی EFPIA روز دوشنبه اعلام کرد: بازبینی اساسی قوانین دارویی که در ماه آوریل توسط کمیسیون اروپا پیشنهاد شد می‌تواند سهم اروپا را در قراردادهای تحقیق و توسعه جهانی تا یک سوم تا ۲۱ درصد در سال ۲۰۴۰ کاهش دهد که به معنی سالانه دو میلیارد یورو (۲.۱۵ میلیارد دلار) سرمایه‌گذاریِ از دست‌رفته است.

اتحادیه اروپایی صنایع و انجمن‌های دارویی (EFPIA) می‌گوید که این کمیسیون ارزیابی تأثیر رقابت‌پذیری را انجام نداده است و اگر قوانین جدید به قانون تبدیل شود، روند منفی نوآوری را در اتحادیه اروپا تسریع کرده و بدترین تاثیر را بر روی شرکت‌های کوچک و متوسط خواهد داشت.

دارو بزرگ‌ترین عامل مازاد تجارت اروپا با ارزش ۲۳۵ میلیارد یورو (۲۵۲.۱۳ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۱ بود.

این کمیسیون پیشنهاد کرده مدت زمانی که یک داروی جدید تحت حمایت قانون حق انحصاری مبدعش می‌ماند کاهش یابد. این پیشنهاد با هدف کاهش هزینه‌ داروها برای شهروندان اتحادیه اروپا از طریق تولید سریع‌تر داروهای ژنریک صورت می‌گیرد.

انتهای پیام

فواید دوش‌گرفتن با آب سرد و مضرات احتمالی

فواید دوش‌گرفتن با آب سرد و مضرات احتمالی

آب‌درمانی با آب سرد ریشه در طب قدیم دارد و شامل استفاده از تکنیک‌هایی مانند دوش آب سرد، اسپری‌کردن با آب سرد، و غوطه‌ورشدن در وان یا استخر آب سرد است. دوش آب سرد معمولا استحمام در آب با دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه فارنهایت به مدت دو تا سه دقیقه در هر بار است.

دکتر کِندال ایگان، متخصص پوست در لاس وگاس، نوادا دراین‌باره می‌گوید: دوش آب سرد باعث افزایش ایمنی، بهبود خلق‌و‌خو و کاهش التهاب می‌شود.

فواید دوش‌گرفتن با آب سرد

ایجاد ایمنی: دوش آب سرد ممکن است با تحریک لکوسیت‌ها به مبارزه با عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند. یک مطالعه نشان داد افرادی که ۹۰ روز به مدت ۳۰، ۶۰، یا ۹۰ ثانیه دوش آب سرد گرفتند در مقایسه با گروه کنترل ۲۹ درصد کاهش بیماری داشتند.

مفید برای پوست و مو: دوش آب سرد می‌تواند برای پوست افرادی که خارش دارند مفید باشد. بهبود گردش خون مرتبط با دوش آب سرد ممکن است به شفافیت و سالم‌ماندن پوست کمک کند. البته به یاد داشته باشید که خارش پوست سر ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای باشد که نیاز به درمان توسط متخصص پوست دارد.

سلامت روان: دوش آب سرد ممکن است به کاهش استرس و کاهش علائم افسردگی کمک کند. محققانی که استفاده از دوش آب سرد را به‌عنوان یک درمان برای افسردگی بررسی کردند، اثرات بالقوه ضد درد و ضد افسردگیِ آن را شناسایی کردند. این اثرات مثبت به فعال‌شدن سیستم سمپاتیک، بخشی از سیستم عصبی خودکار و افزایش سطح بتا-اندورفین و نورآدرنالین نسبت داده می‌شود.

کاهش احتمالی وزن: دوش آب سرد سوخت‌و‌ساز بدن را بالا می‌بَزَد. مطالعات نشان داده‌اند که سوخت‌و‌ساز بهتر می‌تواند به سوزاندن کالری بیشتر و کاهش وزن کمک کند. اما این بدان معنا نیست که گرفتن دوش آب سرد بدون تغییر سایر عادات سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش می‌تواند کمک‌کننده باشد.

آیا دوش آب سرد برای خواب راحت‌تر مفید است؟

دوش گرفتن قبل از خواب می‌تواند به بهبود خواب کمک کند. با این‌حال، تحقیقات در مورد اثرات دوش آب سرد بر خواب، یافته‌های متفاوتی ارائه می‌دهد. مطالعه‌ای که بر روی تأثیر گذاشتن بر ورزشکاران متمرکز بود، کاهش دمای مرکزی بدن و افزایش میزان خواب عمیق را در سه ساعت اولیۀ خواب پس از دوش آب سرد نشان داد. در مقابل، مطالعه دیگری نشان داد که هیچ تفاوتی در عواملی مانند زمان کل خواب، کارایی خواب و شروع خواب در شرکت‌کنندگان با یا بدون غوطه‌وری در آب سرد پس از ورزش وجود ندارد.

چه افرادی باید از دوش آب سرد اجتناب کنند؟

به گفته مرکز ملی ایمنی آب سرد آمریکا، غوطه‌ور شدن ناگهانی در آب بسیار سرد، ضربان قلب و فشار خون را در افراد آسیب‌پذیر افزایش می‌دهد و آن‌ها را در معرض خطر نارسایی قلبی و سکته قرار می‌دهد.

افراد مبتلا به کهیر ناشی از سرما، بیماری قلبی، برخی اختلالات خودایمنی و مبتلایان به سندروم رینود باید از گرفتن دوش با آب سرد اجتناب کنند. قرار گرفتن در معرض آب سرد به‌دلیل استرس بر قلب ممکن است برای افراد مبتلا به ضربان قلب یا آریتمی قلب خطرناک باشد. دکتر ایگان هشدار داد که همیشه قبل از شروع یک برنامه جدید برای سلامتی با پزشک خود مشورت کنید.

نکته مهم: دوش آب سرد درمان تاییدشده‌ای برای هیچ اختلالی نیست اما ممکن است به‌عنوان یک استراتژیِ حمایتی برای تسکین برخی مشکلات مرتبط با سلامتی مفید باشد.

انتهای پیام

روح‌الامینی: ظرفیت تولید شیرخشک در کشور دو برابر نیاز است

روح‌الامینی: ظرفیت تولید شیرخشک در کشور دو برابر نیاز است

عبدالحسین روح‌الامینی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ظرفیت تولید شیرخشک در داخل کشور دو برابر نیاز است لذا واردات آن جایز نیست آن هم به این بهانه که به‌دلیل عدم تخصیص ارز، تولید انجام نمی‌شود. اکنون هم شاهد کمبود شیرخشک و داروهای خاص هستیم و احتمالا در ماه‌های آینده هم مشکلات دیگری رخ می‌دهد که این‌ها همه تکرار مکررات است.

ظرفیت تولید شیرخشک دو برابر نیاز است پس واردات آن جایز نیست به این بهانه که ارز به موقع تخصیص داده نشده و تولید خوابیده است؛ تحمل ما به سر رسیده، صداوسیما و مجلس شورای اسلامی ورود کرده اما اتفاقی رخ نداده است.

انتهای پیام

۶ ماده غذایی برای کمک به افزایش روحیه مبتلایان به اختلال عاطفی فصلی

۶ ماده غذایی برای کمک به افزایش روحیه مبتلایان به اختلال عاطفی فصلی

 برخی افراد با کوتاه‌تر شدن روزها و سردتر شدن هوا مداوما احساس غم و اندوه را تجربه می‌کنند. در حالی‌که چنین احساساتی «در حد خفیف» کاملا طبیعی است اما وقتی این وضعیت بر زندگی روزمره تاثیر می‌گذارد و دائما با احساسات و افکار شخص تداخل پیدا می‌کند، ممکن است نشانه ابتلا به اختلال عاطفی فصلی (SAD) باشد.

اختلال عاطفی فصلی نوعی اختلال افسردگی ناشی از تغییرات فصلی است.مبتلایان به SAD علاوه‌بر احساس بی‌دل و دماغی و اضطراب در بیشتر روزها،احساس خستگی بدونِ دلیل،کمبود انرژی،مشکل در تمرکز،هوس مصرف مقادیر زیاد کربوهیدرات،مشکلات خواب (بیش از حد خوابیدن) و افکار خودکشی را تجربه می‌کنند.

پزشکان ترکیبی از چند روش درمانی برای مبتلایان به SAD را به شرح زیر را توصیه می‌کنند:

*نوردرمانی

*مصرف مکمل ویتامین D

*مصرف داروهای ضدافسردگی با تجویز پزشک

*درمان شناختی-رفتاری

مواد غذایی‌ای که ممکن است به افزایش روحیه افراد مبتلا به اختلال عاطفی فصلی کمک کند:

*سبزیجات برگ‌پهن

*میوه‌های تازه حاوی ویتامین C

* شکلات تلخ

* موز

* آجیل به‌ویژه گردو

*ماهی

انتهای پیام

کاهش اهدای خون تهرانی‌ها

کاهش اهدای خون تهرانی‌ها

مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به کاهشی‌شدن روند اهدای خون در پایتخت همزمان با فصل سرد سال گفت:

میزان مصرف خون در استان تهران روزانه حدود ۱۵۰۰ واحد است اما با آغاز فصل سرما، تنها ۱۲۰۰ واحد خون اهدا می‌شود و این یعنی روزانه ۳۰۰ واحد از ذخایر خونی خود برمی‌داریم.

دکتر سید منتظر شبَّر افزود: هر ساله با شروع سرد شدن هوا و کوتاه شدن ساعات روز و به دلایل مختلفی از جمله بروز بیماری‌های فصلی از جمله سرماخوردگی،‌ آنفلوآنزا و… شاهد کاهش مراجعه برای اهدای خون هستیم.

در واقع افراد یا برای اهدای خون در شرایط سرماخوردگی مراجعه نمی‌کنند و یا اگر هم مراجعه کنند، ما از آن‌ها می‌خواهیم یک هفته پس از بهبودی و برطرف شدن علائمی مانند عطسه، سرفه، آبریزش بینی و … برای اهدای خون نزد ما بیایند.

با توجه به این‌که نیاز جامعه هدف به خون از تمام گروه‌های خونی است، طبیعتا ما از این‌که افراد با هر گروه خونی اقدام به این کار مهم کنند، استقبال می‌کنیم اما همیشه خواهش ما این است که افراد دارای گروه خونی منفی و به‌خصوص گروه خونی O منفی هستند، بیشتر اقدام به این کار نجات‌بخش کنند؛ چون می‌توانند به سایر گروه‌های خونی هم خون اهدا کنند.

انتهای پیام

اسحاقی: تخصیص ارز واردات مواد اولیه دارو اولویت وزارت اقتصاد باشد

اسحاقی: تخصیص ارز واردات مواد اولیه دارو اولویت وزارت اقتصاد باشد

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:

 وزارت اقتصاد باید اولویت خود را به مردم با تخصیص به موقع ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه دارو و خود دارو نشان دهد. وزارت اقتصاد تنها وزارت مشترک بین تمام وزارتخانه ها برای کنترل قیمت ها به شمار می‌رود. وزارت بهداشت در خصوص واردات تجهیزات، غذا و دارو نقش دارد. وزارت اقتصاد نیز در خصوص تخصیص ارز و اعتبار نقش بسزایی دارد.

وزارت اقتصاد باید توجه ویژه‌ای در تخصیص ارز کالاهایی که مستقیما در زندگی و معیشت مردم نقش دارد، داشته باشد و اولویت خود را به مردم در حوزه دارو و خوراکی های ضروری نشان دهد. باید اعتبار و ارز در زمان خود تخصیص یابد.

 ما اکنون باید در خصوص تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه دارو یا خود دارو اقدام کنیم. اگر در زمان خودش این تخصیص ارز انجام نشود، دارو در یک بازه زمانی طولانی‌تری وارد خواهد شد و دیگر به درد مردم نمی‌خورد.

انتهای پیام

آسیب تحریم به بیماران تالاسمی

آسیب تحریم به بیماران تالاسمی

مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران با اشاره به مرگ بیش از ۷۵۰ بیمار تالاسمی به دلیل نداشتن دارو گفت:

ایران در کمربند تالاسمی دنیا قرار دارد. ۲۳ هزار بیمار تالاسمی ماژور داریم و تخمین زده می‌شود شمار مبتلایان به تالاسمی مینور پنج تا هشت میلیون نفر باشد.  تزریق خون برای این بیماران ۲ تا ۳ هفته یکبار ضروری است.  از سال ۹۷ با اعمال تحریم ها با مشکل تامین دارو از یک شرکت سوئیسی هستیم و شرکت‌های تامین‌کننده داخلی نیز در مواد اولیه مشکل دارند و این مسائل باعث شده به‌دلیل نرسیدن دارو بیش از ۷۵۰ بیمار تالاسمی فوت کرده و بیش از ۱۲ هزار بیمار نیز آسیب جدی دیدند.

یونس عرب افزود: سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی اعلام کرده‌اند که چهار مرتبه برای این کار انتقال ارز صورت گرفته است اما سفارشات دارویی ناموفق بوده و پول برگشت شده در حالی که دارو و غذا در جوامع معاف از تحریم هستند. بانک مرکزی نیز تلاش بسیاری در انتقال ارز کرده تا بیماران دچار کمبود دارو نشوند. دور زدن تحریم برای تامین داروهای این گروه‌های خاص نیز سخت است و داروی تقلبی به ما دادند.

باید سازمان غذا و دارو اجازه واردات داروهای لوکس و مشابه تولید داخل را به کشور ندهد. آن‌ها هزینه‌های سربار سلامت هستند و باید داروهای بیماران خاص از جمله تالاسمی در اولویت قرار بگیرند زیرا این بیماران تا آخر عمر نیاز به مصرف دارو دارند و در غیر این‌صورت جان آن‌ها به خطر می‌افتد.

انتهای پیام

ارائه خدمات سلامت روان به «خانواده» مبتلایان اوتیسم با حمایت ۹۰ درصدی

ارائه خدمات سلامت روان به «خانواده» مبتلایان اوتیسم با حمایت ۹۰ درصدی

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با بیان این‌که خانواده‌های اوتیسم در معرض آسیب‌های جدی روان هستند، از ارائه خدمات سلامت روان به خانواده افراد طیف اوتیسم با حمایت ۹۰ درصدی توسط این انجمن خبر داد و گفت:

لازم است شخص، برای استفاده از این طرح عضو انجمن اوتیسم ایران باشد و شرایط پیچیده دیگری نیازی نیست. اهمیت سلامت روان خانواده، کمتر از مسیر توانبخشی کودکان دارای اوتیسم نیست. ما در انجمن اوتیسم ایران از ابتدای سال تصمیم گرفتیم مسیر توانبخشی را در شرایطی شروع کنیم که در کنار آن سلامت روان خانواده نیز ارزیابی شده و والدین جلسات مشاوره روانشناسی دریافت کنند و به‌صورت دوره‌ای این ارزیابی انجام شود.

دکتر سعیده صالح‌ غفاری افزود: تشخیص و شروع به‌موقع کلاس‌های گفتار درمانی، کاردرمانی، رفتار درمانی و بازی‌درمانی می‌تواند شرایط بهتری را در آینده برای شخص دارای اوتیسم ایجاد کند اما، آنچه در این میان فراموش می‌شود نقش خانواده است زیرا شخص ساعت‌های محدودی را در کلاس‌های توانبخشی سپری می‌کند و ساعت‌های بیشتری را در کنار خانواده است.

به‌ هم‌ریختگی‌های زیاد فرزندان اوتیسم در کنار نگرانی از آینده و منزوی‌شدن از اجتماع و محدود کردن ارتباطات اجتماعی همه و همه شرایط را برای خانواده سخت و سخت‌تر می‌کند. این در حالی است که آموزش‌های خانواده محور اثر مسیر توانبخشی را چند برابر می‌کند و این موضوع شرایطی را می‌طلبد که پدر و مادر، سلامت روان داشته باشند و در آرامش و امیدواری بتوانند این مسیر سخت را طی کنند. در شرایط برعکس نیز والدین می‌توانند اثر کلاس‌های توانبخشی را کم‌رنگ‌تر کنند.

انتهای پیام

مدیرعامل شرکت عمران‌تل: به نفع حاکمیت است که با واردات آیفون موافقت کند!

مدیرعامل شرکت عمران‌تل: به نفع حاکمیت است که با واردات آیفون موافقت کند!

مهدی اسدی، مدیرعامل شرکت عمران‌تل و عضو هیات‌مدیره واردکنندگان تلفن‌همراه در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه موضوع واردات آیفون ممکن است به زنگ خطری برای حاکمیت تبدیل شود گفت: اگر دولت و حکومت با آیفون ۱۴ و ۱۵ کنار نیایند، نه‌تنها خودشان، که طرح رجیستری با این همه زحمت و پشتوانه آسیب می‌بیند.

اسدی افزود: چه دوست داشته باشیم و چه نه، آیفون دارد از مرزهای غرب و جنوب وارد کشور می‌شود، و خارج از سامانه همتا، رجیستر هم می‌شود، پس نباید با آن موش و گربه بازی کرد. خطر بزرگ این است که طرح موفق و مهم رجیستری که در بیست سال گذشته و در دو دولت دو بار باطل شد و حالا چندسالی است موفقیت‌آمیز اجرا می‌شود و تمام لایه‌های بازار از آن منتفع می‌شوند، دوباره به محاق برود.

مدیرعامل شرکت عمران‌تل گفت: در ۶ سال اخیر دوره‌ جدیدی از تجارت تلفن‌همراه را تجربه کردیم که از قاچاق و غیررسمی به صورت رسمی تبدیل شد و لایه‌های زیرین تجارت موبایل نه تنها زیان نکردند که به منافع نسبی هم دست یافتند.

به گفته‌ی این عضو هیات‌مدیره واردکنندگان تلفن‌همراه: تجارت و اکوسیستم موبایل مرز ندارد، چون سردمدار تکنولوژی است، چیزی شبیه فوتبال. همانطور که رونالدوی پرتقالی از لیگ انگلستان می‌رود عربستان یا مسی آرژانتینی از لیگ فرانسه می‌رود آمریکا، تکنولوژی و موبایل هم هیچ مرز و دیواری ندارد.

اسدی افزود: از حاکمیت می‌خواهیم در بحث واردات آیفون انعطاف بیشتری نشان دهد تا مردم حق انتخاب داشته باشند، حاکمیت اجازه دهد رقابت شکل بگیرد. از طریق هیات‌مدیره واردکنندگان تلفن‌همراه پیگیر هستیم و حتی با معاون اول رییس‌جمهور، وزیر صمت و ذینفعان دولتی نامه‌نگاری کرده‌ایم جهت تسهیل و تایید. ما با تولید واقعی به‌شدت موافقیم، اما نه به‌معنای قفل‌کردن واردات. هشدار می‌دهیم ممکن است بلایی که بر سر اتومبیل آمد، بر سر تلفن‌همراه هم بیاید!

وی ابراز امیدواری کرد واردکنندگان و تولیدکنندگان موبایل با هم به تعامل برسند، تا هم فضای سالم رقابتی شکل گیرد و هم مردم حق انتخاب بیشتری داشته باشند.

وی در پایان با اشاره به یک شایعه خبری در خصوص دستوری بودن برکناری دبیر انجمن واردکنندگان موبایل گفت: این تصمیم یک اجماع داخلی و تخصصی ازسوی اعضای هیات مدیره بود و به سفارش هیچ شرکت و سازمان و نهادی انجام نشد.

انتهای پیام

حمایت وزارت بهداشت از تجاری‌سازی و عرضه داروهای گیاهی در داروخانه‌ها

حمایت وزارت بهداشت از تجاری‌سازی و عرضه داروهای گیاهی در داروخانه‌ها

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان بازدید از دومین رویداد «ایده بازار ملی فناوری سلامت» با اشاره به فعالیت ۱۳۴ شرکت دانش‌بنیان حوزه سلامت در کشور بر حمایت از تجاری‌سازی و عرضه داروهای گیاهی در داروخانه‌ها تاکید کرد.

دکتر بهرام عین‌اللهی گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالای کشور در حوزه گیاهان دارویی، تاکنون استفاده چندانی از این ظرفیت عظیم نشده، در حالی که هر کدام از این گیاهان دارویی می‌توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند و منشأ ساخت دارو باشند. شرط ورود گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به بازار، تاییدیه سازمان غذا و دارو است.

 رتبه ایران در حوزه طب سنتی در دنیا مناسب است؛ اما برخلاف تصور رایج، برخی کشورها مانند آمریکا، چین و هند از حیث زمینه مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی رتبه ای بالاتر از ایران دارند.

انتهای پیام

سطوح بالای انسولین با سرطان پانکراس مرتبط است

سطوح بالای انسولین با سرطان پانکراس مرتبط است

مطالعات پیشین نشان داده‌اند که چاقی و دیابت نوع۲ از عوامل خطر ابتلا به سرطان پانکراس هستند. به‌تازگی دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا که نتایج تحقیق آن‌ها در نشریه Cell Metabolism منتشر شد، توضیحی دقیق درباره چگونگی سطوح بیش از حد انسولین که باعث تحریک سلول‌های آسینار پانکراس می‌شود، ارائه کرده‌اند.

انسولین بالا در بین بیماران چاق و مبتلایان به دیابت نوع۲ شایع است. محققان این پژوهش می‌گویند: پُرانسولینی به‌طور مستقیم از طریق گیرنده‌های انسولین در سلول‌های آسینار (acinar cells) به بروز سرطان پانکراس کمک می‌کند. این مکانیسم شامل افزایش تولید آنزیم‌های گوارشی است که منجر به افزایش التهاب پانکراس می‌شود.

این یافته‌ها علاوه‌بر کمک به درک چگونگی بروز این اتفاق، اهمیت حفظ سطح انسولین را در یک محدوده سالم با رژیم غذایی متعادل، ورزش، و در برخی موارد داروها برجسته می‌کند. هم‌چنین می‌تواند راه را برای درمان‌های هدفمندی که گیرنده‌های انسولین را برای جلوگیری یا کند کردن پیشرفت سرطان پانکراس تعدیل می‌کنند، هموار کند.

این پروژه بر روی آدنوکارسینوم مجرای پانکراس (PDAC) که شایع‌ترین سرطان پانکراس در نظر گرفته می‌شود، تمرکز داشت. PDAC، بسیار تهاجمی و نرخ بقای ۵ سالۀ آن کمتر از ۱۰ درصد است. پیش‌بینی می‌شود این سرطان تا سال  ۲۰۳۰ دومین عامل مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان باشد.

انتهای پیام

علائم هشداردهنده کمبود منیزیم

علائم هشداردهنده کمبود منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی ضروری برای چندین عملکرد بدن از جمله عملکرد عضلانی-عصبی، تنظیم قند خون و کنترل فشار خون است.

یک مطالعه جدید نشان داده است که رژیم غذایی غنی از منیزیم می‌تواند به بهبود سلامت مغز کمک کند و در عین‌حال خطر زوال شناختی و زوال عقل را کاهش دهد. منیزیم هم‌چنین برای سلامت قلب، ماهیچه‌ها و کلیه‌ها حائز اهمیت است.

بدن یک فرد بالغ حدود ۲۵ گرم منیزیم ذخیره می‌کند که از این مقدار ۵۰ تا ۶۰ درصد آن در استخوان‌ها است. وقتی بدن سطوح پایینی از منیزیم دارد، ممکن است علائم کمبود را فوراً نشان ندهد زیرا عملکردهای حیاتی تا زمانی که این ماده معدنی در سلول‌ها و استخوان‌ها وجود دارد، به کار خود ادامه می‌دهند.

علائم هشداردهنده کمبود منیزیم

اسپاسم و ضعف عضلانی، خستگی، کم‌اشتهایی و حالت تهوع برخی از علائم اولیه کمبود منیزیم است.  با بدتر شدن این وضعیت، افراد ممکن است تغییرات خلقی یا شخصیتی، احساس سوزن‌سوزن شدن، بی‌خوابی و ضربان قلب غیرطبیعی را تجربه کنند. کمبود شدید منیزیم می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی مانند هیپوکلسمی (سطح پایین کلسیم) یا هیپوکالمی (سطح پایین پتاسیم) شود.

هنگامی که کمبود منیزیم درمان نشود، خطر ابتلا به پوکی استخوان، سردردهای میگرنی، دیابت، فشار خون بالا، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی افزایش می‌یابد. کمبود منیزیم در صورت خفیف‌بودن با استفاده از مکمل‌ها، و در صورت شدید بودن از طریق IV (درمان داخل وریدی) درمان می‌شود.

چه مقدار منیزیم مورد نیاز است؟

برای بزرگسالان ۱۹ سال به بالا، مقدار توصیه‌شده رژیم غذایی (RDA) منیزیم ۴۰۰-۴۲۰ میلی‌گرم در روز برای مردان، و روزانه ۳۱۰ تا ۳۲۰ میلی‌گرم برای زنان است. بادام، بادام هندی، موز، حبوبات، غلات کامل، سبزیجات برگ‌دار، از جمله اسفناج، کلم پیچ و سبزی خردل، ماهی‌های چرب مانند سالمون، شیرماهی و هالیبوت (لوزی ماهی) منابع غذایی خوبی از منیزیم هستند.

چه کسانی در خطر کمبود هستند؟

افراد مبتلا به اسهال مزمن و مشکلات گوارشی مانند بیماری کرون و سلیاک ممکن است دچار سوءجذب منیزیم از روده شوند. افراد مبتلا به مقاومت به انسولین یا دیابت نوع۲ در معرض افزایش از دست‌دادن منیزیم از طریق ادرار هستند. عواملی مانند مصرف بیش از حد از الکل، کمبود ویتامین D، و مدفوع چرب ناشی از عملکرد ضعیف لوزالمعده نیز خطر کمبود منیزیم را در بدن افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

گسترش پوشش بیمه‌ای خدمات سلامت روان

گسترش پوشش بیمه‌ای خدمات سلامت روان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر تقدم پیشگیری بر درمان در همه حوزه‌های سلامت از جمله سلامت روان، از تلاش وزارت بهداشت برای گسترش چتر بیمه‌ای خدمات روانشناسی خبر داد و گفت:

وزارت بهداشت و سازمان نظام روانشناسی برنامه‌های مشترکی را با هم آغاز کرده‌اند تا رویکرد پیشگیری در کل جامعه تسری پیدا کند.

دکتر بهرام عین‌اللهی افزود: سبک زندگی مولفه بسیار مهمی است که بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد و برای اصلاح سبک زندگی باید از «خانواده» آغاز کنیم؛ چراکه اصلاح خانواده به اصلاح جامعه منجر خواهد شد.

در حال حاضر برنامه سلامت خانواده در ۹۳ شهرستان اجرایی می‌شود، سازمان نظام روانشناسی می‌تواند در  برنامه سلامت خانواده، خدمات سلامت روان را پوشش دهد و از این طریق به شناسایی ریشه بسیاری از مشکلات روانشناختی کمک کند.

ریشه برخی از بیماری‌های جسمی در روان انسان نهفته است و مداخله به موقع یک روانشناس متبحر و دانشمند می‌تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت انسان راهگشا باشد.

در حوزه معاونت بهداشت، طرحی تحت‌عنوان سلامت روان و مراقبت اجتماعی با رویکرد “پیشگیری” در حال اجراست که اکنون ۲۳ واحد آن در کشور فعال است و  ۳۰۰ روانشناس در  این طرح در مناطق روستایی جذب شده‌اند.

انتهای پیام

۳ خدمت پرتقاضای بیماران بین‌الملل در ایران

۳ خدمت پرتقاضای بیماران بین‌الملل در ایران

دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت در زمینه رونق گردشگری سلامت گفت:

 در دو سال گذشته بیشترین مراجعه درمانی گردشگران سلامت به کشورمان جهت دریافت خدمات زنان و زایمان، جراحی چشم و ارتوپدی بوده است و پس از آن خدماتی هم‌چون جراحی‌های زیبایی، اورولوژی، جراحی عمومی و… در سایر رتبه‌بندی‌ها قرار می‌گیرند.

نظام سلامت، کادر درمان و بیمارستان‌های کشورمان خدمات خوب و با کیفیتی در حوزه گردشگری سلامت ارائه می‌دهند و در واقع گردشگری سلامت فرصت خوبی را فراهم می‌کند که ضمن ارائه خدمات درمانی، فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی را نیز به سایر کشورها عرضه کنیم.

در حال حاضر ۲۷۷ مرکز درمانی دارای مجوز گردشگری سلامت (IPD) در کشور وجود دارد. دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران با ۳۶ مرکز، مشهد با ۲۳ مرکز، شهید بهشتی با ۱۹ مرکز، تبریز با ۱۵ مرکز و تهران با ۱۴ مرکز به ترتیب پنج دانشگاه اول از نظر تعداد مراکز تحت پوشش دارای مجوز گردشگری سلامت هستند.

عمده خدمات در بخش گردشگری سلامت به مراجعینی از کشورهای افغانستان، عراق، عمان، بحرین، پاکستان، کویت، آذربایجان، هندوستان، تاجیکستان و عربستان سعودی ارائه می‌شود.

انتهای پیام

6 فایده مصرف سویا برای بدن

۶ فایده مصرف سویا برای بدن

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، شش فایده مصرف سویا برای بدن شامل موارد زیر است. البته فراموش نکنید که شما می‌توانید به سویا حساسیت داشته باشید و لازم است موارد احتیاطی رعایت شود.

 *سویا به کاهش کلسترول کمک می‌کند

 مصرف منظم سویا به کاهش فشار خون بالا و LDL یا کلسترول بد کمک کند. سویا یکی از مهم‌ترین مواد غذایی است که به کاهش تری‌گلیسیرید کمک می‌کند.

*سویا به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند

 پروتئین سویا برای کسانی که به حفظ سلامت قلب‌شان اهمیت می‌دهند، غذای جذابی است. سویا فیبر دارد و عاری از کلسترول است. سویا را می‌توان به جای گوشت در بسیاری از غذاها استفاده کرد.

*مصرف سویا در حد اعتدال، باعث سرطان نمی‌شود

 مصرف دو تا سه وعده سویا در روز بی‌خطر است و خطر ابتلا به سرطان سینه را بر خلاف برخی تصورها، افزایش نمی‌دهد. حتی بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سویا در حد اعتدال، جلوی رشد بسیاری از سلول‌های سرطانی را گرفته و از ایجاد تومور جلوگیری می‌کند. خوردن سویا هم‌چنین می‌تواند منجر به کاهش سطح التهاب در بدن شود و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

*سویا از پیشرفت برخی سرطان‌ها پیشگیری می‌کند

در مطالعه‌ای که نتایج آن در مجله آمریکایی تغذیه به چاپ رسید، مشخص شد که خوردن غذاهای حاوی سویا، به‌دلیل وجود ایزوفلاون‌های موجود در آن، خطر پیشرفت سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

*سویا جلوی اضافه وزن را می‌گیرد

دانه‌ سویا و فرآورده‌های آن اشتهای کاذب و پرخوری را که منجر به اضافه‌وزن و چاقی می‌شود از بین می‌برند، اما با این‌حال به‌علت داشتن پروتئین و فیبر فراوان، اگر به‌مقدار زیاد مصرف شود می‌تواند به وزن گرفتن هم کمک کند؛ بنابراین سویا هم برای افرادی که به دنبال کاهش وزن خود هستند و هم برای افرادی که به دنبال افزایش وزن خود هستند، کاربرد دارد. نکته‌ مهم این است که وزنی که از خوردن دانه‌ سویا به دست می‌آورید سالم است و از جنس چربی‌های مضر و کلسترول نیست.

*سویا علائم یائسگی را تسکین می‌دهد

دانه‌ سویا منبعی خوب ایزوفلاون‌ها است. طی یائسگی سطح استروژن به‌شدت افت می‌کند. ایزوفلاون‌ها قادرند به سلول‌های گیرنده‌ استروژن متصل شوند. در این حالت بدن شدت تغییرات به وجود آمده را کمتر احساس می‌کند. این روند سبب می‌شود بسیاری از نشانه‌ها و عوارض یائسگی مانند نوسان خلقی، گرگرفتگی و دردهای گرسنگی کمتر شود.

انتهای پیام

به‌زودی؛ توزیع شیر رایگان در مدارس

به‌زودی/

توزیع شیر رایگان در مدارس

احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از برنامه توزیع رایگان شیر در مدارس تا ۱۰ روز دیگر خبر داد و گفت:

با وجود این که اجرای این برنامه در بودجه سالانه دیده نشده بود، بنا به دستور رئیس‌جمهور بودجه‌ای در حدود ۴ هزار میلیارد تومان برای اجرای آن تخصیص داده شده که مطابق آن در مدارس ابتدایی دولتی با اولویت مناطق محروم و کم‌برخوردار دو بار در هفته شیر رایگان توزیع می‌شود.

پیگیر بودجه هستیم تا برنامه توزیع شیر در مدارس تا سال آینده در اغلب استان‌ها به‌صورت سه روز در هفته اجرا شود.

برنامه بسیار خوب امسال وزارت بهداشت «کاهش سوءتغذیه کودکان» است که با بودجه ۱.۵ هزار میلیارد تومان با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه اجرایی شده و یکی از موفقیت‌های وزارت بهداشت در این دوره محسوب می‌شود.

انتهای پیام

انجمن سرطان آمریکا: بزرگسالان بیشتری باید برای سرطان ریه تحت دستورالعمل‌های به‌روز شده غربالگری شوند

انجمن سرطان آمریکا: بزرگسالان بیشتری باید برای سرطان ریه تحت دستورالعملهای به‌روز شده غربالگری شوند

تحت یک دستورالعمل به‌روز شده از سوی انجمن سرطان آمریکا به نزدیک به ۵ میلیون نفر دیگر توصیه شده تا غربالگری سرطان ریه انجام دهند. این انجمن توصیه‌های خود را به افراد مسنی که سیگار می‌کشند یا قبلاً سیگار می‌کشیدند – بدون توجه به مدت زمانی که سیگار را ترک کردند، گسترش داد.

پیش از این، انجمن سرطان آمریکا، غربالگری سالانه سرطان ریه را برای بزرگسالان ۵۵ تا ۷۴ ساله با حداقل ۳۰ پاکت-سال سابقه استعمال دخانیات برای افرادی که در حال حاضر سیگار می‌کشند یا کمتر از ۱۵ سال پیش سیگار را ترک کرده‌اند، توصیه می‌کرد. اکنون این سازمان می‌گوید مهم نیست چه زمانی سیگار را ترک کرده‌اید غربالگری سرطان ریه در هر صورت باید انجام شود.

انجمن سرطان آمریکا در دستورالعمل به‌روز شدۀ خود منتشر شده در نشریه A Cancer Journal for Clinicians، غربالگری سالانه سرطان ریه را برای افراد سیگاری فعلی یا گذشته، سنین ۵۰ تا ۸۰ سال، با حداقل ۲۰ پاکت-سال سابقه سیگار کشیدن توصیه می‌کند.

یک پاکت-سال به‌عنوان کشیدن به‌طور متوسط روزانه یک پاکت سیگار به مدت یک سال تعریف می‌شود. به‌عنوان مثال، فردی که به مدت ۱۰ سال روزی دو پاکت سیگار می‌کشید، سابقه ۲۰ پاکت-سال دارد و هم‌چنین فردی که به مدت ۲۰ سال روزانه یک پاکت سیگار می‌کشید.

علاوه‌بر این، دستورالعمل به‌روز شده انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند که از «استفاده از هر مدت سال پس از ترک سیگار» به‌عنوان معیاری برای شروع یا توقف غربالگری سرطان ریه در افراد سیگاری سابق که معیارهای واجد شرایط بودن سن و پاکت-سال را دارند، استفاده نکنید.

انتهای پیام

داروی کیتردوا در ترکیب با جمسیتابین و سیسپلاتین برای درمان نوعی سرطان مجاری صفراوی مورد تأیید FDA قرار گرفت

داروی کیتردوا در ترکیب با جمسیتابین و سیسپلاتین برای درمان نوعی سرطان مجاری صفراوی مورد تأیید FDA قرار گرفت

مِرک اعلام کرد که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) داروی کیترودا / پمبرولیزومَب (pembrolizumab) ساخت این شرکت را در ترکیب با داروی جمسیتابین (gemcitabine) و سیسپلاتین (cisplatin) برای درمان سرطان مجاری صفراوی (BTC) پیشرفته موضعی غیرقابل برداشت یا متاستاتیک تأیید کرده است. این تاییدیه ششمین اندیکاسیون برای رژیم‌های مبتنی بر پمبرلیزوماب در سرطان‌های دستگاه گوارش است.

تاییدیه FDA بر اساس یافته‌های فاز ۳ کارآزمایی KEYNOTE-۹۶۶ (NCT۰۴۰۰۳۶۳۶) بود که در آن پمبرولیزومَب به‌همراه شیمی‌درمانی به طور قابل‌توجهی بقای کلی (OS) را، که هدف اصلی این مطالعه بود، بهبود بخشید.

سرطان مجاری صفراوی، یک گروه از سرطان‌های نادر و بسیار تهاجمی در کبد، کیسه صفرا و مجاری صفراوی است که دومین و شایع‌ترین نوع سرطان کبد اولیه بعد از سرطان هپاتوسلولار / سرطان سلول‌های کبدی (HCC) است و تقریبا ۱۵ درصد از کل سرطان‌های کبد را تشکیل می‌دهد. سالانه حدود ۲۰ هزار نفر اغلب ۵۰ تا ۷۰ ساله در آمریکا به BTC تشخیص داده می‌شوند که تشخیص تقریبا ۷۰ درصد از مبتلایان به این بیماری در مرحله پیشرفته است.

انتهای پیام

تدوین برنامه نوسازی و بازسازی صنایع دارویی وظایف جدید دولت است

تدوین برنامه نوسازی و بازسازی صنایع دارویی وظایف جدید دولت است

نمایندگان مجلس وزارتخانه‌های مرتبط را مکلف کردند تا نسبت به نوسازی و بازسازی صنایع دارویی، فرآورده‌های سلامت و تجهیزات و ملزومات پزشکی اقدام کنند.

در جلسه علنی امروز یکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲ و در جریان ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، ماده الحاقی ۱۴ به کل لایحه را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.

براساس این مصوبه، دولت مکلف است حداکثر شش ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون نسبت به تدوین برنامه نوسازی و بازسازی صنایع دارو، فرآورده‌های سلامت، تجهیزات و ملزومات پزشکی و واکسن که توسط وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف افزایش بازدهی و ارتقای کیفیت تولیدات داخلی و رقابت‌پذیر آن و نیز تقویت توان تولید داخل و صادرات کشور و خوداتکایی ۹۰ درصدی و افزایش سهم از بازار منطقه و تامین تسهیلات مورد نیاز انجام می‌گیرد، اقدام قانونی به عمل آورد.

انتهای پیام

 

آیا «کاهوی رومی» فواید بیشتری نسبت به سایر کاهوها دارد؟

آیا «کاهوی رومی» فواید بیشتری نسبت به سایر کاهوها دارد؟

کاهو یک گیاه چندکاره است که برخی آن را به‌صورت سالاد یا یک جایگزین سالم به‌عنوان نان مصرف می‌کنند. انواع مختلفی از کاهو وجود دارد که اکثرا از نظر شکل و تاحدودی از نظر طعم با هم متفاوت هستند.

در حالی‌که همه کاهوها فراهم‌کننده ویتامین‌ها و مواد معدنی‌اند، کاهوی رومی حاوی مقادیر بیشتری از ویتامین C، K، و A و مقادیر کمی پتاسیم، آهن، مولیبدن، و فیبر است.

ویتامین A از سلامت چشم حمایت می‌کند و باعث رشد و فعالیت سلولی می‌شود. ویتامین C به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و به تشکیل رگ‌های خونی، غضروف، ماهیچه‌ها و کلاژن در استخوان‌ها و هم‌چنین به جذب و ذخیره آهن کمک می‌کند. ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است که به لخته‌شدن خون به‌طور طبیعی کمک کرده و در سلامت استخوان‌ها نقش دارد.

کاهوی رومی حاوی فولات نیز است که مصرف آن در دوران بارداری به‌دلیل نقش آن در تشکیل DNA و RNA توصیه می‌شود. خواص فولات شامل بهبود عملکرد سیستم گوارش و پیشگیری از سرطان‌های رایج، بیماری‌های قلبی/عروقی، ناباروری، سکته مغزی، زوال‌عقل و بیماری آلزایمر است.

واقعیت این است که عملکرد کلی انواع مختلف کاهو به لحاظ تغذیه‌ای شبیه به هم است اما هر چه رنگ کاهو تیره‌تر باشد آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دریافت خواهید کرد.

گیاهان سبز شامل سبزیجاتی مانند کاهو، آرگولا، اسفناج، کلم، کلم‌پیچ، کلم چینی و غیره می‌شود. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، این گیاهان منابع سالمی از ویتامین‌ها، و مواد مغذی هستند که از ما در برابر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و سرطان محافظت می‌کنند.

نکته: گرچه برخی سبزیجات فواید آبرسانی بالاتری دارند اما این امر بدین معنی نیست که مقادیر بیشتری از آن‌ها را به‌جای آب بخورید.

انتهای پیام

شناسایی پشه «آئدس» در شمال کشور

شناسایی پشه «آئدس» در شمال کشور

رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی پشه آئدس “آلبو پیکتوس” در نقاط شمالی و با بیان این‌که این پشه بومی کشور ما نیست، گفت:

برای پیشگیری از طغیان بیماری با پشه آئدس، سیاست ما در نقاط شمالی و جنوبی کشور یکسان است و تنها اقدام مهم، بهسازی و پاکسازی محیط با همکاری بین‌بخشی مناسبی است که اخیرا با مدیریت استانداری گیلان آغاز شده تا پشه استقرار نیابد.

دکتر احمد رئیسی درباره بروز بیماری‌های منتقله از پشه آئدس و هم‌چنین اظهاراتی مبنی بر رسیدن این پشه به شمال کشور و نزدیکی تهران افزود: واقعیت این است که باید در این زمینه مراقب باشیم. در حال حاضر شرایط به گونه‌ای نیست که این پشه مشکل امروز و فردای تهران باشد اما ممکن است که در آینده مشکل همه جای مملکت باشد؛ همانطور که مشکل خیلی از کشورهای اطراف ما است.

درمان بیماری‌های ناقله از پشه دانگ نگهدارنده هستند و واکسن و داروی اساسی برای آن‌ها وجود ندارد.

هنگامی‌ که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی‌ که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود.

بسیاری از افراد، به‌ویژه کودکان و نوجوانان ممکن است هیچ علائم یا نشانه‌هایی را در طی یک فرم خفیف بیماری دانگ تجربه نکنند. هنگامی‌ که علائم رخ می‌دهد معمولا چهار تا هفت روز پس‌ از این‌که فرد توسط یک پشه آلوده می‌شود، علائم شروع می‌شود. بیماری دانگ باعث بروز تب بالای ۱۰۴ فارنهایت (۴۰ درجه سلسیوس) و حداقل دو مورد از علائمی نظیر سردرد، درد عضله، استخوان و درد مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشم‌ها، تورم غدد لنفاوی و راش می‌شود.

اکثر افراد مبتلا به این بیماری طی یک هفته یا بیشتر بهبود می‌یابند، البته در برخی موارد علائم بدتر می‌شوند و می‌توانند منجر به علائم تهدیدکننده زندگی شوند. تعداد سلول‌های تشکیل‌دهنده لخته (پلاکت‌ها) در جریان خون کاهش می‌یابد و این امر می‌تواند در اثر نوع شدید بیماری دانگ، تب خونریزی‌دهنده دانگ، یا سندرم شوک دنگ باشد.

انتهای پیام

استفاده از خطرناک‌ترین رنگ‌های خوراکی در برخی مواد غذایی تقلبی/احتمال تقلب در خوراکی‌های «فله‌ای»/مواد غذایی با بیشترین تقلبات در کشور

استفاده از خطرناک‌ترین رنگ‌های خوراکی در برخی مواد غذایی تقلبی/احتمال تقلب در خوراکی‌های «فله‌ای»/مواد غذایی با بیشترین تقلبات در کشور

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به این‌که استفاده از رنگ خوراکی «تارترازین» ممنوع است، گفت: متاسفانه این رنگ مصنوعی در جوجه‌ کباب و برخی مواد غذایی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دکتر مهدی انصاری در لایو اینستاگرامی درباره تقلبات رایج در مواد غذایی گفت: وقتی که اصالت ماده غذایی از بین برود و فرآورده دیگر آن فرآورده اصلی نباشد، تقلب صورت گرفته است؛ این از بین‌رفتن اصالت می‌تواند مربوط به به‌کار بردن مواد جایگزین یا تغییر بسته‌بندی یا تقلب در اطلاعات معرفی محصول و غیره باشد.

بحث تقلبات غذایی، بحثی بسیار گسترده است، تقلبات معمولا جایی مطرح می‌شود که یا اختلاف قیمت ماده تقلبی با ماده اصلی و دارای اصالت، زیاد است، به نحوی که افراد را ترغیب می‌کند که از مواد تقلبی و جایگزین استفاده کنند و یا گاهی هم دسترسی به یک ماده کم است و جهت تامین در بازار از راه‌های جایگزین و تقلبی استفاده می‌کنند. تاریخچه تقلبات بسیار طولانی است و مختص یک کشور خاص و شرایط اجتماعی و اقتصادی خاص نیست، سالانه تنها در حوزه غذا بالغ بر میلیاردها دلار را شامل می‌شود و طبیعتا برای سودجویان مساله جذابی است.

متاسفانه متقلبان افراد کم‌سواد یا بی‌سوادی که از نحوه ارزیابی تقلبات اطلاعات نداشته باشند، نیستند و اتفاقا گاهی افراد متخصص خیلی بیشتر در این زمینه وارد می‌شوند. بر همین اساس هم متاسفانه افراد تحصیل‌کرده و متخصصی را شاهدیم که هم خودشان در حوزه تقلبات کار می‌کنند و هم شاید به سایرین مشاوره می‌دهند.

عسل یکی از تقلبات رایج در کشور

دکتر انصاری با بیان این‌که روزمره با تقلبات زیادی مواجه هستیم، افزود: به‌عنوان مثال اگر میزان ظرفیت تولید عسل در کشور پنج هزار تن در سال باشد، بالغ بر سه یا چهار برابر آن در کشور عسل در حال عرضه است و مشخص است که بخشی از این عسل‌ها از همین فرایندهای تقلبی وارد بازار می‌شود. عسل یکی از تقلبات رایج در کشور به حساب می‌آید و خیلی سخت است که بخواهیم نسبت به شناسایی این تقلبات با روش‌های معمول آزمایشگاهی پی ببریم.

لزوم اصالت سنجی مواد غذایی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که به ما کمک می‌کند تا حد زیادی از مصرف مواد غذایی تقلبی پرهیز و دوری کنیم، این است که اصالت آن ماده غذایی و تولید کننده و فرایند تولید و توزیع را به خوبی بشناسیم. بنابراین اگر می‌خواهید بدانید عسلی که استفاده می‌کنید، طبیعی است و آنچه بر روی برچسب ذکر شده با خود فرآورده مطابقت دارد، یکی از مهم‌ترین راه‌ها آن است که آن فرآورده و محصول شناسنامه داشته باشد و بدانید که در کدام مزرعه و با کدام منابع طبیعی در ارتباط بوده و چه فرایندی برای استحصال و بسته بندی و عرضه به بازار را طی کرده است.
حیطه تقلبات در مواد غذایی بسیار گسترده است، این تقلبات از تقلب در ادویه‌جات روزمره تا مواد گران‌قیمت مانند زعفران که جاذبه کافی برای تقلب دارد را شامل می‌شود؛ موادی که با رنگ و اسانس ظاهری شبیه زعفران دارد اما واقعا زعفران نیست و البته تشخیص زعفران اصیل از تقلبی برای مردم سخت است.

استفاده از مواد رنگ دهنده و طعم دهنده و مضر و سرطان‌زا در تقلبات غذایی

تقلبات در حیطه ادویه‌جات خیلی زیاد است و یکی از خطراتی که مردم را تهدید می‌کند آن است که متقلبان به هیچ اصلی پایبند نیستند، هیچ خط قرمزی برای خود قائل نیستند و تنها به سود فکر می‌کنند و مواد رنگ‌دهنده و طعم‌دهنده و مضر و سرطان‌زا را به راحتی استفاده می‌کنند بدون آن‌که به عواقب آن برای مصرف‌کننده فکر کنند. به همین دلیل متقلبان چه به صورت عمدی و یا سهوی مرتکب یک تخلفی می‌شوند که آسیب ناشی از آن می‌تواند برای مصرف‌کننده زیاد باشد.

مواد غذایی با بیشترین تقلبات در کشور

در حیطه لبنیات، ادویه‌جات، روغن‌ها، چای، رب گوجه فرنگی، انواع آبمیوه‌ها، آبلیمو و تنقلات و آجیل و هم‌چنین گوشت و سایر مواد غذایی رایجی که استفاده می‌شود به جهت اینکه نظر مشتری جلب شود، ممکن است تخلفات و تقلبات مختلفی صورت گیرد. امروزه رنگ‌ها، طعم‌ها و برخی فرایندهای ساخت آنقدر متنوع است که برای ایجاد تقلب از آن استفاده می‌شود و بر همین اساس هم متقلبان ممکن است گوشت فاسد یا آلوده را با طعم‌دهنده‌ها و رنگ آغشته کنند و به عنوان فرآورده قابل قبول عرضه کنند.

وظیفه سازمان غذا و دارو این است که در حیطه تقلبات جلوتر از متقلبان باشد و بتواند آن‌ها را شناسایی کند و به مردم این اطمینان را بدهد که اگر محصولی توسط سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار گرفت، می‌تواند مورد اعتماد باشد؛ هر چند که نمی‌توان به‌طور ۱۰۰درصد تضمین کرد و همچنان ممکن است تقلباتی در همه قسمت‌ها در هنگام تولید این محصولات اتفاق افتد.

 ممکن است غذای سالم به جهت ظاهری به اندازه غذایی که افزودنی به آن اضافه شده، نظر مصرف کننده را جلب نکند. غذای سالم از نظر ترکیب آلاینده‌ها، تامین انرژی و نیازهای بدن انسان، سلامتش تضمین‌شده است، اما متاسفانه برخی مشخصات ظاهری و ذائقه مصرف‌کننده، زمینه را برای متقلبان فراهم می‌کند که از رنگ‌های صنعتی استفاده کنند که برای مصرف کننده جذاب به نظر برسد؛ در حالی‌که این مواد می‌تواند خطرات و آسیب‌های زیادی داشته باشد. به عنوان مثال در آجیل ممکن است برخی رنگ‌های تیره و زرد و قرمز برای مصرف کننده جذابیت داشته باشد اما متقلبان خطرات مصرف آنها را نادیده بگیرند.

 استفاده از خطرناکترین رنگ های خوراکی در برخی کبابی‌ها

به‌عنوان مثال استفاده از رنگ خوراکی «تارترازین» در جوجه‌ کباب ممنوع است اما متاسفانه استفاده می‌شود. یا در رب گوجه‌فرنگی استفاده از رنگ قرمز ممنوع است. هم‌چنین رنگ‌های مصنوعی در فرآورده‌های ادویه نباید استفاده شود و مصرف آن‌ها به‌عنوان مثال در زنان باردار سبب آسیب جنینی شده و مادران شیرده نیز ممکن است به نوزاد آسیب وارد شود یا در بچه‌های کم سن و سال که در معرض خطر بیشتری از نظر سیستم ایمنی هستند، آسیب‌زاست. بنابراین ما در مورد محصولات تقلبی در بازار باید به یکدیگر کمک کنیم و زمینه را برای افراد سودجو، پرخطر کنیم تا به سادگی نتوانند جولان دهند.

هم‌چنین مواردی هم هست که ما در بازار به طور روزمره با آن مواجه هستیم و متاسفانه عرضه محصولات غذایی بدون برچسب و فله در کشور ما بسیار رایج است؛ از میوه و سبزی و مواد تازه خوری گرفته تا انواع مواد غذایی که به صورت روزمره در سبد غذایی خود داریم؛ بنابراین در این موارد فاقد برچسب و فله، احتمال بروز تقلب بسیار زیاد است. لازم است که از منابع قابل اعتماد استفاده کنیم و بدانیم که احتمال تقلب در منابع گذرا و دارای قیمت‌های پایین می‌تواند بسیار زیادتر باشد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند در شناسایی تقلبات عمومیت داشته باشد، بحث استفاده از حواس است، در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو، یک آزمایشگاه ارزیابی حسی داریم که هم به افراد آموزش دهیم که چطور می‌توانند برخی تقلبات را با حس خود یعنی مزه کردن، بوییدن و نگاه کردن، تشخیص دهند. مثلا برخی روغن‌ها مانند روغن زیتون تقلبات در آن زیاد است؛ به‌طوری که هم به آن رنگ اضافه می‌شود هم طعم. در سال‌های اخیر یکی از رایج‌ترین تقلبات آن است که ماده اصیل را با یک سری ترکیبات تقلبی مخلوط می‌کنند و پیدا کردن آن نیز کار سختی است.

بنابراین قیمت این محصولات برای تولیدکننده پایین تمام می‌شود اما در عین‌حال سود هنگفتی را برای فرد متقلب می‌تواند داشته باشد. بنابراین رایج‌ترین و در دسترس‌ترین کار این است که از حواس‌مان استفاده کنیم؛ ما می‌توانیم با آموزش برخی از تقلبات را به راحتی شناسایی کنیم یا حداقل به اصالت آن شک کنیم.

احتمال حداقلی تقلب در فراورده های غذایی شناسه‌دار

طبیعتا وقتی که یک محصولی یک فرایند قانونی را طی می‌کند تا مجوز ورود به بازار را بگیرد، احتمال اینکه تقلب در آن صورت گیرد، کمتر است؛ البته این موضوع را رد نمی‌کنم که در محصولاتی که ممکن است سیب سلامت داشته باشند نیز ممکن است تقلب در روند تولید اتفاق افتد. اما در مجموع وقتی برای یک تولید کننده اصالت قائلیم و مجوزها و شناسنامه محصولات‌اش مشخص است، احتمال تقلب در این موارد کمتر است.

وی درباره شایع‌ترین تقلبات غذایی گزارش شده در کشور و نحوه مقابله با آ‌ن‌ها گفت: تقلبات در حیطه‌هایی که بتوان از رنگ و طعم‌دهنده استفاده کرد، شایع است. به عنوان مثال تقلب در عسل خیلی رایج است. تقریبا یک چهارم عسل‌های بازار اصالت دارند و می‌دانیم که توسط زنبور عسل تولید شده‌اند و شاخص‌های بسته‌بندی در آن رعایت شده است. بنابراین وقتی یک عسلی را با قیمت پایینی در بازار عرضه می‌‌کنند حتما مصرف کننده باید نگران آن باشد که عسل تقلبی است؛ چراکه عسل با آن قیمت قابل تولید نیست. همچنین تقلبات در آبلیمو نسبتا رایج است، تقلب در ادویه‌جاتی مانند زردچوبه نیز خیلی زیاد است. تقلب در چای نیز خیلی زیاد شده است؛ این درحالیست که برخی موارد را به راحتی خود مصرف‌کننده می‌تواند شناسایی کند.

روش تشخیص تقلب در چای

وقتی چای را در سطح سفیدی پخش کنید، اگر یک سری دانه‌های شبیه چوب و زرد رنگ همراه آن باشد، مشخص است که تقلب صورت گرفته است و خاک اره را گرفته و رنگ و اسانس به آن اضافه کرده‌اند. در این زمینه می‌توان گفت که چای کیسه‌ای در معرض تقلبات بیشتری است. بنابراین موادی که ارزان عرضه می‌شوند و بدون برچسب و بسته‌بندی هستند حتما باید ما را حساس کند که با محصول تقلبی مواجه هستیم.

استفاده از باقلا در بستی به جای مغزپسته و خطر برای مبتلایان فاویسم

در حیطه رب گوجه‌فرنگی و رنگ‌هایی که به کباب و جوجه کباب اضافه می‌شوند متاسفانه تقلب زیاد داریم. در رنگی که به بستنی اضافه می‌شود ممکن است تقلب وجود داشته باشد و بستنی‌هایی که عنوان می‌شود از مغز پسته استفاده شده، معمولا از مغز پسته که گران است، استفاده نمی‌کنند و از باقلا استفاده می‌کنند که همین باقلا برای مبتلایان فاویسم بسیار مضر است. بنابراین در این حیطه‌ها تقلب فراوان است. بنابراین لازم است تا آن‌جایی که امکان دارد از مواد غذایی تولیدی کارخانجات خوشنام و بنام که دارای سیب سلامت هستند و توسط سازمان غذا و دارو ارزیابی  نیز می‌شوند یا توسط سازمان حفظ نباتات و سازمان دامپزشکی نظارت می‌شوند، استفاده کرد.

مردم نیز می‌توانند شکایات خود را هم به‌صورت حضوری به سازمان غذا و دارو و هم معاونت‌های غذا و دارو سراسر کشور اعلام کنند و یا به سایت سازمان ارسال کنند.

انتهای پیام