آیا خوردن یک غذای خاص یا پیروی از یک رژیم غذایی خاص میتواند به پیشگیری یا به تأخبر انداختن زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر کمک کند؟
به نقل از مؤسسۀ ملی کهنسالی (NIA) بسیاری از مطالعات نشان میدهد آنچه که میخوریم بر توانایی روند پیری مغز در مورد تفکر و حافظه تأثیر میگذارد. این یافتهها منجر به تحقیق دربارۀ الگوهای کلی غذا خوردن و اینکه آیا آنها ممکن است تفاوتی در این خصوص ایجاد کنند یا خیر، شده است.
رژیم غذایی زیر با تمرکز بر روی غذاهای گیاهی مرتبط با پیشگیری از زوال عقل، افراد را به خوردن چند گروه غذایی سالم تشویق میکند:
سبزیجات برگ سبز حاوی لوتئین و زاگزانتین مانند اسفناج، بروکلی و… حداقل شش وعده در هفته- سایر سبزیجات حداقل یک وعده در روز- انواع توتها حداقل دو وعده در هفته- غلات کامل حداقل سه وعده در روز- ماهی یک وعده در هفته- ماکیان دو وعده در هفته- لوبیا سه وعده در هفته- آجیل پنج وعده در هفته و روغن زیتون.
رژیم غذایی فوق مصرف گوشت قرمز، شیرینیها، پنیر، کره/مارگارین، غذاهای سرخشده و فستفودها را محدود میکند.