ترکیب ۲ داروی سرطان پستان برای مبتلایان به سرطان مجاری صفراوی موفق عمل کرد
یک مطالعه نشان میدهد داروهایی که سرطان پیشرفته پستان را هدف قرار میدهند میتوانند به بیماران مبتلا به سرطان نادری که بر بخشهایی از سیستم گوارشی تاثیر میگذارد، کمک کنند.
داروهای توکاتینیب (Tucatinib) و تراستوزوماب (trastuzumab) با مسدود کردن پروتئینی بهنام گیرنده شماره ۲ فاکتور رشد اپیدرمی انسانی (HER۲) مثبت در سلولهای سرطانی عمل میکنند تا از رشد یا گسترش آنها جلوگیری شود.
محققان بیمارستان مرکز ملی سرطان کاشیوا واقع در ژاپن استفاده از این داروها را برای سایر سرطانها از جمله سرطان مجاری صفراوی مورد بررسی قرار دادند. این سرطان که با نام کلانژیوکارسینوما نیز شناخته میشود لولههای کوچکی که اندامهای مختلف از جمله کبد و کیسه صفرا را به هم متصل میکنند، درگیر میکند.
فاز میانی این مطالعه شامل ۲۱۷ بیمار با تومورهای محتلف بود که در بدنشان گسترش یافته بودند و نشانههایی از تغییرات به HER۲ را داشتند. بیماران در دورههای ۲۱ روزه، روزانه دو قرص توکاتینیب و داروی تراستوزوماب را بهصورت تزریقوریدی هر سه هفته یکبار دریافت کردند.
محققان دریافتند که بهطور کلی تومورهای سرطانی در ۲۲.۲ درصد از بیماران، و در ۳۰ بیمار مبتلا به سرطان مجاری صفراوی نیز ۴۶.۷ درصد کوچک شده است.
دکتر یوشیاکی ناکامورا از بیمارستان مرکز ملی سرطان ژاپن گفت: این ترکیب از داروها بدون شیمیدرمانی ایمن و قابلتحمل بود و تعداد بسیار کمی از بیماران مجبور به توقف درمان بهدلیل عوارض جانبی شدند.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.