زنان و دختران خونریزیهای شدید قاعدگی را جدی بگیرند
دکتر عاطفه گرگین، جراح و متخصص زنان و زایمان و عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، نسبت به خونریزیهای شدید قاعدگی در زنان هشدار داد و گفت:
منظور از خونریزی شدید قاعدگی این است که دوره خونریزی عادت ماهانه طولانیتر و یا حجم خونریزی بیش از حد نرمال باشد. اگر خونریزی بیش از هفت روز طول بکشد یا با از دستدادن بیش از ۸۰ میلیلیتر خون طی دوره قاعدگی همراه باشد بهطوری که خانم طی یک ساعت ناچار به تعویض مکرر تامپون یا پد باشد و یا خونریزی با دفع لختههای خون بزرگ همراه باشد در این وضعیت با منوراژی یا خونریزی شدید قاعدگی مواجهایم.
وجود میوم و یا پولیپ در رحم، اندومتریوز، آدنومیوز و سرطان آندومتر میتوانند باعث بروز منوراژی شوند. تخمکگذاری نامنظم یا سندرم تخمدان پلیکیستیک، استفاده از آییودی، عوارض بارداری مانند سقط جنین یا بارداری خارج رحمی از دیگر علل خونریزی شدید قاعدگی است.
همچنین، کمکاری تیروئید و اختلالات انعقادی، اختلالات عملکرد یا تعداد پلاکت و استفاده از داروهای ضدانعقاد مانند هپارین از دیگر علل احتمالی منوراژی است. بیماری التهابی لگن و عفونتهای انتقالیابنده از راه ارتباط جنسی نیز میتواند باعث این عارضه شود. گاهی استرسهای شدید جسمی و روانی نیز میتواند باعث شود فرد خونریزی شدید قاعدگی را تجربه کند.
دختران و زنان جامعه باید نسبت به تغییرات سیکلهای قاعدگی خود هشیار باشند و در صورتیکه پریودهای غیرعادی داشتند و این تغییرات ادامهدار بود، حتماً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند.
انتهای پیام