جلوگیری از دو بیماری مهم گوارشی با مصرف «نان کامل»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بزرگترین بخش نان کامل، فیبر موجود در آن است که میتواند از بروز بیماریهای گوارشی نظیر یبوست و سرطان کولون جلوگیری کند، بر ضرورت برنامهریزی و سیاستگذاری برای استقرار نان کامل در سبد غذایی مردم تاکید کرد و گفت:
نانی که امروز در اختیار مردم قرار می گیرد ممکن است تامینکننده سلامت مردم نباشد و بهجز تامین نیازهای کالریک در زمینه رفع نیازهای سلامت مردم نقشی ایفا نمیکند.
دکتر علیرضا زالی با اشاره به تغییر دیدگاه جهانی نسبت به نان و اصطلاح «نان درمانگر» گفت: نان درمانگر علاوهبر تامین انرژی و کالری باید درحوزه پیشگیری و کاهش بیماریها و رفع مشکلات سلامت موثر باشد که تمام اینها در حوزه پیشگیری از بیماریها، تقلیل عوارض سوء ناشی از مصرف نان غیرمطلوب و در عین حال آثار مثبت سلامتبخش نان کامل حاصل میشود.
نان سبوسدار جای نان کامل را نمیگیرد، زیرا وقتی سبوس بهصورت خارجی به خمیر نان اضافه میشود، میتواند در فرایند پخت نان به صورت ناقص به ماده سمی آکریل آمید تبدیل شود. آرد کامل برای سلامت مفید است و نیازی به غنیسازی آن نیست.
انتهای پیام