روغنهای مناسبتر برای پختوپز
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان و متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت:
انتخاب روغن مناسب برای پختوپز به روش و دمای پخت بستگی دارد اما روغن زیتون و کانولا بهترین نوع روغن برای پختوپز هستند. روغن زیتون بههیچ عنوان برای سرخکردنهای عمیق نباید مورد استفاده قرار گیرد و در کل روغنهای مایع برای تهیه غذا مناسب هستند مثل روغن زیتون و کانولا. در کنار این روغنها میتوان از روغنهای کنجد، هسته انگور، روغن ذرت و آفتابگردان هم در تهیه غذا استفاده کرد.
دکتر مونا گل محمدی افزود: دریافت چربیها به نیاز فردی شخص و مقدار فعالیت فیزیکی بستگی دارد و در افراد مختلف متفاوت است ولی با توجه به اینکه چربیها انرژی بالایی دارند، دریافت بیش از اندازه آن ممکن است منجر به افزایش وزن، چاقی و بالا بردن ریسک خطر مرگ و میر زودرس، بروز بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبیعروقی، دیابت نوع ۲ و برخی از انواع سرطانها شود.
توصیههای کلی ما برای مصرف چربیها و محدود کردن دریافت چربیها: بهتر است لبنیات بهشکل کمچرب تهیه شود، چربیهای قابلمشاهده روی گوشت ماهی و مرغ جدا شده، و مصرف گوشتهای قرمز به یک تا دوبار در هفته محدود شود. همچنین غذاهایی که دارای چربی بالایی هستند مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، کره مارگارین، کله پاچه محدود شود. ماهی حداقل یک تا دو بار در هفته استفاده شود بهجای سرخکردن از روشهای سالمی مثل آبپز کردن، بخارپز کردن استفاده، و مغزها و دانهها را بهعنوان چربیهای سالم در رژیم غذایی خودمان اضافه کنیم.
انتهای پیام