نقش ویتامین D در سلامت دوران بارداری
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ویتامین D بهعنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در بارداری سالم یاد کرد و گفت: مصرف مکمل ویتامین D در مادران باردار بهتنهایی احتمال خطر ابتلا به دیابت حاملگی، وزن کم تولد هنگام تولد و خطر خونریزی شدید پس از زایمان را کاهش میدهد.
دکتر پروین یداللهی با بیان اینکه ویتامین D یا ویتامین «آفتاب» یکی از ویتامینهایی است که در بدن هنگام قرارگیری در معرض نور خورشید تولید میشود، افزود: علاوهبر داشتن فواید بیشمار این ویتامین برای بدن مانند سلامت استخوان، مغز، قلب و عروق، ایمنی، سوختوساز بدن و تنفس میتواند بهعنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در یک بارداری سالم باشد.
زنان بارداری که ویتامین ۳D را با دُز ۱۰۰۰ روزانه مصرف کردهاند، بهطور قابلتوجهی به بهبود سوختوساز بدن کمک میکنند و از سوی دیگر وزن کم نوزاد هنگام تولد با میزان ویتامین D در بدن مرتبط است.
این متخصص بهداشت باروری با اشاره به اثرات ویتامین D موجود در بدن مادران باردار بر جنین و همچنین نوزادان تازه متولد شده و حتی سلامت کودک در زندگی آینده او خاطرنشان کرد: بهدلیل عدم قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب (به دلایل مختلف)، کمبود ویتامین D در رژیم غذایی (بدون مکمل) یا عوامل ژنتیکی موجب میشود تا میزان ویتامین D تولید شده در بدن بسیار کاهش پیدا کند.
استفاده از ضد آفتاب، انتخاب رژیم غذایی نادرست، مصرف مکمل ویتامین ۳D ناکافی و موقعیت جغرافیایی می تواند خطر کمبود این ویتامین را افزایش دهد.
کمبود ویتامین D در بدن در سه ماهه نخست بارداری احتمال به وجود آمدن محدودیتهای رشد جنینی را افزایش میدهد و همواره از سوی متخصصان زنان و زایمان توصیه میشود با توجه به اهمیت نقش این ویتامین در بدن از به وجود آمدن عوارض دیگر پس از انجام آزمایش خون و مشخص شدن میزان ویتامین D در بدن، مصرف مکملهای این ویتامین آغاز شود.
انتهای پیام