نکاتی برای اصلاح الگوی مصرف روغن
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
یکی از عادات نادرست غذایی در ایران، مصرف زیاد روغن است. خیلی از مادران هنگام درستکردن غذا از میزان زیادی روغن برای سرخکردن یا ریختن روی برنج استفاده میکنند.
در حالیکه استفاده زیاد از روغن میتواند منجر به افزایش دریافت کالری و در نهایت اضافه وزن شود، امروزه ثابت شده اضافهوزن عامل بیماریهای غیر واگیر زیادی از جمله دیابت، فشار خون بالا، سرطان و بیماریهای قلبیوعروقی است. پس اولین نکته در اصلاح الگوی مصرف روغن، کاهش میزان مصرف روغن است.
دومین نکته مهم نیز در ارتباط با الگوی مصرف روغن، نوع روغن مصرفی است. بهتر است و توصیه میشود که همه افراد از روغن مایع بهخصوص کانولا، زیتون یا کنجد به دلیل اسیدهای چرب غیر اشباع مفید و لازم برای بدن، استفاده و از مصرف روغن جامد، نیمه جامد، حیوانی یا دنبه خودداری کنند.
روغنهای جامد، نیمه جامد، حیوانی یا دنبه حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند و این عامل میتواند منجر به افزایش کلسترول و به دنبال آن بیماریهای قلبیوعروقی، و کبد چرب شود.
برای حفظ سلامت خودمان الگوی مصرف روغن خود و خانوادهمان را به سمت سلامتی تغییر دهیم.
انتهای پیام