ساخت آدامسی که ویروسهای تبخال، و آنفلوآنزا را به دام میاندازد
نبرد با عفونتهای ویروسی رایج ممکن است بهزودی شامل یک سلاح غیرمنتظره باشد: آدامس.
پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا آدامسی ویژه طراحی کردهاند که میتواند ویروسهای تبخال و آنفلوآنزا را پیش از آنکه گسترش یابند یا موجب عفونت شوند، به دام انداخته و غیرفعال کند.
این آدامس گیاهیِ ساختهشده از دانههای گیاه لبلاب (lablab)، قادر است ویروسهای آنفلوآنزا و تبخال را در محیط آزمایشگاهی به دام انداخته و خنثی کند؛ این دستاورد میتواند راهی نوین برای کاهش انتقال این ویروسها از طریق دهان فراهم کند، جایی که این عوامل بیماریزا اغلب انتشار مییابند.
پروتئین ضدویروسی موجود در آدامس (FRIL) بیش از دو سال در دمای اتاق پایدار میماند، که این ویژگی، آن را به گزینهای امیدوارکننده برای استفاده جهانی، بدون نیاز به زنجیره سرد یا تزریق تبدیل میکند.
اگرچه نتایج تاکنون محدود به مطالعات آزمایشگاهی بوده، این آدامس از بررسیهای ایمنی عبور کرده و اکنون مجوز انجام کارآزماییهای بالینی را دریافت کرده است؛ آزمایشهایی که مشخص خواهند کرد آیا واقعا از بروز عفونت در انسان جلوگیری میکند یا خیر./ نشریه Molecular Therapy
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.