افزایش آسیبهای کبدی در آمریکا در پی مصرف مکملهای گیاهی و غذایی پرکاربرد
مکملهای گیاهی و غذایی پرمصرف در میان میلیونها آمریکایی با افزایش موارد آسیب و مسمومیت کبدی مرتبط شناخته شدهاند.
بر پایه مطالعهای که سال ۲۰۲۲ در نشریه Liver Transplantation منتشر شد، تعداد موارد نارسایی کبدی ناشی از مصرف مکملهای غذایی در آمریکا- که منجر به قرار گرفتن بیماران در فهرست انتظار پیوند کبد شده- بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۰ هشت برابر افزایش یافته است. همچنین، پژوهشی دیگر در نشریه Hepatology نشان میدهد که حدود ۲۰ درصد از آسیبهای کبدی گزارششده در سراسر این کشور با مصرف مکملها مرتبط است.
پس، کدام مکملها در بروز این آسیبها نقش دارند؟ شاید برخی از آنها بهطور روزمره در آشپزی استفاده شوند. بسیاری از افراد این مکملها را با هدف ارتقاء سلامت مصرف میکنند. طبق مطالعهای که سال گذشته در نشریه JAMA Network Open منتشر شد، زردچوبه- ادویهای زردرنگ و پرکاربرد- پرمصرفترین مکمل غذایی در آمریکا به شمار میرود. همچنین در فهرستی که پژوهشگران دانشگاه میشیگان تهیه کردهاند، مکملهایی مانند کوهوش سیاه، برنج مخمر قرمز، گارسینیا کامبوجیا و عصاره چای سبز نیز بهعنوان عوامل بالقوه آسیب کبدی شناسایی شدهاند.
بهگفته پژوهشگران، مصرف زردچوبه در آشپزی معمولا بیخطر است؛ اما برخی مکملهای امروزی حاوی بیش از ۲ هزار میلیگرم زردچوبه هستند که دُز بسیار بالایی محسوب میشود. علاوهبر این، ترکیب زردچوبه با فلفل سیاه- که جذب آن را افزایش میدهد- میتواند خطر آسیب جدی به کبد را به همراه داشته باشد.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.