ویتامینی که خطر شکستگی استخوان را کاهش میدهد؛ این ویتامین، ویتامین D نیست
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه ادیث کوان واقع در استرالیا نشان میدهد که مصرف یک ویتامین خاص میتواند شانس بستریشدن در بیمارستان ناشی از شکستگی استخوان را در سنین بالاتر کاهش دهد.
این پژوهش که شامل اطلاعاتی در مورد سوابق پزشکی تقریبا ۱۴۰۰ زن مسن استرالیایی در طول ۱۴.۵ سال بود، یک ارتباط قوی بین افزایش سطح ویتامین K۱ و کاهش خطر شکستگی استخوان را نشان داد.
دکتر مارک سیم، سرپرست این تحقیق میگوید:
مطالعات بنیادی در مورد ویتامین K۱، نقش مهم این ویتامین را در کربوکسیلدار کردن پروتئینهای استخوان وابسته به ویتامین K۱ مانند استئوکلسین شناسایی کردهاند که اعتقاد بر این است استحکام استخوان را بهبود میبخشد.
خوشبختانه مصرف روزانه بیش از ۱۰۰ میکروگرم ویتامین K۱ در طول روز چندان دشوار نیست و این مقدار را میتوان با خوردن ۷۵ تا ۱۵۰ گرم معادل یک تا دو وعده سبزیجاتی مانند اسفناج، کلمبروکلی، کلمپیچ، و کلم بهدست آورد.
شکستگی لگن یک وضعیت ناتوانکننده است و کیفیت زندگی را تحتتأثیر قرار میدهد. این مطالعه افراد را تشویق میکند که به رژیم غذایی خود توجه کنند تا زندگی سالمتری داشته باشند.
انتهای پیام