مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین برای کنترل سطح قند خون
دیابت خطرات زیادی برای سلامتی دارد، از جمله عوارض بالقوه مانند بیماری قلبی، آسیب کلیوی، آسیب عصبی و مشکلات بینایی. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ برای مدیریت بیماری خود نیاز به تنظیم سبک زندگی، و مهمتر از همه غذاهای با شاخص گلیسمی پایین دارند. مصرف مواد غذایی با گلیسمی بالا مانند نان سفید و جو دوسر میتواند منجر به افزایش سطح قند خون شود. انتخاب آگاهانه و انتخاب مواد غذایی با گلیسمی پایین به معکوسکردن روند این بیماری کمک میکند.
مواد غذایی مؤثر برای کنترل سطح قند خون
*فرنی / حریره بادام؛ یک ایده غذایی خوب برای جایگزینی با مواد غذایی چرب در هنگام صرف صبحانه
*زغالاخته؛ و میوههایی که شاخص گلوکز (GI) پایینی دارند. انگور و سیب نیز با کاهش خطر ابتلا به دیابت مرتبط هستند
*سیبزمینی شیرین؛ منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدان، منیزیم، و فیبر است
*ماست؛ بسیاری از افراد ممکن ست این تصور را داشته باشند که چون ماست یک محصول لبنی پرچرب است باید از رژیم غذایی مبتلایان به قند خون بالا حذف شود. برخی از محققان این ادعا را رد کردهاند و میگویند ماست خانگیِ بدون طعم و افزودنی شیرین، GI پایینتری دارند و بنابراین برای بیماران دیابتی مناسب است
*سیر؛ در کنترل سطح قند خون بهویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ در هند نشان داد که ترکیب کپسول سیر با داروی متفورمین، ناشتا یا بعد از صرف غذا در مقایسه با متفورمین به تنهایی، منجر به کاهش سطح گلوکز خون میشود. مشابها یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ توسط محققان در چین نشان داد که مکملهای سیر اثرات مثبتی بر سطح قند خون و کلسترول دارند. سیر بهصورت خام یا پخته یا بهشکل مکمل میتواند به کنترل قند خون کمک کند و یک افزودنی ارزشمند برای برنامه مدیریت دیابت است
انتهای پیام