دوشنبه 20 مرداد 1404
35.4 C
Tehran
خانهاخبار تغذیه و سلامتتاثیر مصرف شبانه پسته بر باکتری‌های روده در مدت ۱۲ هفته

تاثیر مصرف شبانه پسته بر باکتری‌های روده در مدت ۱۲ هفته

تاثیر مصرف شبانه پسته بر باکتری‌های روده در مدت ۱۲ هفته

یک مطالعه‌ جدید نشان می‌دهد که مصرف شبانه پسته به‌مدت ۱۲ هفته می‌تواند ترکیب باکتری‌های روده را به‌طور قابل‌توجهی تغییر دهد؛ یافته‌ای که بار دیگر نقش کلیدی تغذیه در حفظ سلامت روده و تعادل میکروبیوم بدن را برجسته می‌کند.

پژوهشگران معتقدند پسته با داشتن فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات زیست‌فعال، می‌تواند ترکیب باکتری‌های روده را به‌گونه‌ای تغییر دهد که به بهبود عملکرد گوارش، تقویت سیستم ایمنی و ارتقاء سلامت روان کمک کند.

در حالی‌که حدود یک‌سوم از جمعیت آمریکا به پیش‌دیابت مبتلا هستند و بسیاری از آن‌ها در معرض خطر پیشرفت به دیابت نوع ۲ قرار دارند، تاکنون راهکارهای غذایی مؤثر و اثبات‌شده‌ای برای پیشگیری یا تأخیر در این روند وجود نداشته است.

در این میان، پسته به‌عنوان یکی از خوراکی‌های مغذی با خواص متعدد، با بهبود شاخص‌های کیفیت رژیم غذایی ارتباط داشته است. با این‌حال، تأثیر دقیق پسته بر میکروبیوم روده که نقش کلیدی در تنظیم قند خون و کنترل التهاب دارد هنوز به‌طور کامل روشن نشده است.

کارشناسان تغذیه و محققان بر این باورند که بررسی دقیق‌تر اثرات پسته بر ترکیب باکتری‌های روده، می‌تواند افق‌های تازه‌ای در پیشگیری تغذیه‌ای از دیابت نوع ۲ و بهبود سلامت متابولیک بگشاید.

بر اساس مطالعه‌ جدید پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، مصرف پسته به‌عنوان میان‌وعده شبانه می‌تواند ترکیب باکتری‌های روده را در بزرگسالان مبتلا به پیش‌دیابت بهبود بخشد.

اگرچه اثرات درمانی این مداخله هنوز به‌طور کامل مشخص نشده، یافته‌های اولیه می‌تواند برای افرادی که به‌دنبال تقویت سلامت متابولیک خود هستند، نویدبخش باشد.

این مطالعه گام مهمی در راستای شناسایی راهکارهای ساده و قابل‌اجرا برای بهبود میکروبیوم روده و در نتیجه کاهش خطر پیشرفت به دیابت نوع ۲ به شمار می‌رود.

نتایج این پژوهش که در نشریه Current Developments in Nutrition منتشر شده، نشان می‌دهد جایگزینی پسته با میان‌وعده‌های کربوهیدراتی شبانه می‌تواند میکروبیوم روده را به‌گونه‌ای مثبت دگرگون کند؛ تغییری مهم که با تنظیم قند خون و بهبود عملکرد متابولیک در ارتباط است.

این تحقیق ادامه‌ای بر پژوهش‌های پیشین همان تیم است که پیش‌تر نشان داده بودند مصرف پسته اثری مشابه با مصرف ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات بر سطح گلوکز خون دارد. این یافته‌ها پسته را به‌عنوان گزینه‌ای هوشمندانه برای بهبود سلامت متابولیک، به‌ویژه در افراد مبتلا به پیش‌دیابت، مطرح می‌کنند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

یک پاسخ بگذارید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین