شنبه 21 مهر 1403
22 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاسازمان غذا‌و‌دارو: نان‌های تیره با آرد کامل حاوی سبوس بیشتر بخورید

سازمان غذا‌و‌دارو: نان‌های تیره با آرد کامل حاوی سبوس بیشتر بخورید

سازمان غذا‌و‌دارو: نان‌های تیره با آرد کامل حاوی سبوس بیشتر بخورید

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا‌و‌دارو بر استفاده از نان‌های تیره تاکید کرد و گفت:

سبوس، ارزش غذایی را افزایش می‌دهد. توصیه می‌شود افراد از نان‌هایی استفاده کنند که با آرد کامل، خمیر ترش یا خمیر مایه تهیه شده‌اند. نان‌های تیره به‌دلیل وجود درصد بالای سبوس، افزایش‌دهنده ارزش غذایی نان هستند. سبوس گندم غنی‌ترین منبع غذایی فیبرهای غذایی نامحلول و الیاف گیاهی محسوب می‌شود. سبوس دارای ویتامین‌های گروه B، C، E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، و سلنیوم است. نان‌های تیره دارای سبوس بیشتر است ولی ذائقه غذایی مردم ما به نان‌های روشن بیشتر گرایش دارد.

زهره پوراحمد با بیان این‌که استفاده از آرد سفید بدون سبوس سبب افزایش قندخون و در نتیجه افزایش انسولین در بدن می‌شود، افزود: این موارد باعث بروز چاقی، کبد چرب و دیابت نوع ۲ و حتی در برخی موارد باعث بروز سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. توصیه می‌شود افراد نان‌های تیره با آرد کامل و حاوی سبوس بیشتر از قبیل نان سنگک مصرف کنند.  افزایش آگاهی و مطالبه مردم از نانوایی‌ها می‌تواند نقش به‌سزایی در تشویق پخت نان با آرد کامل در نانوایی‌ها داشته باشد.

از آن‌جا که سازمان غذا‌و‌دارو رسالت نظارت بر ایمنی و بهداشت کالاهای سلامت‌محور را بر عهده دارد، بازرسی از کارخانجات تولید آرد تحت پوشش و نانوایی‌ها به صورت مستمر انجام می‌شوند و محصولات تولیدی مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر