نقشه رنگبندی تغذیه کشور تدوین میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیستمین جلسه شورای عالی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: لازم است در این نقشه، مناطق آبی، قرمز، نارنجی و زرد کشور از نظر وضعیت تغذیه مشخص باشد تا بتوان آمایش سرزمینی لازم در موضوع تغذیه را صورت داده و سیاستگذاری کرد.
این انستیتو از نقاط قوت وزارت بهداشت است که علاوهبر تحقیق، در برنامهریزی و اجرا هم نقش دارد و سایر سازمانهای مرتبط باید از این انستیتو به عنوان اتاق فکر استفاده کنند.
دکتر بهرام عیناللهی با تاکید بر ضرورت ایجاد ارتباط وسیع این انستیتو با بخشهای دانشگاهی و صنعتی کشور افزود: توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم از وظایف ماست که برای آن باید برنامه عملیاتی تدوین و اجرایی شود.
مشکل فرهنگی کشور این است که بخش زیادی از سوغاتیها و غذاها دارای قند فراوان هستند که برای سلامت افراد مشکلساز بوده و بیماری دیابت را افزایش میدهد. لذا برخی نقاط کشور که مشکل دیابت بیشتری نسبت به مناطق دیگر دارند، باید در برنامهریزیها و تدوین نقشه تغذیه مورد توجه ویژه قرار گیرند.
بیماری از طریق غذا و هوا ایجاد میشود و باید برای کنترل آن برنامهریزی کرد. برنامههای هر استان برای تغذیه باید خاص آن استان باشد؛ زیرا مشکلات استانها نیز بومی و وابسته به شرایط هر استان است.
انتهای پیام