شنبه 3 آذر 1403
15.7 C
Tehran
خانهمقالات علمی داروییآنتی‌بیوتیک‌ها و مقاومت ضد میکروبی "مسیر دو طرفه" بین حیوانات و انسان‌ها

آنتی‌بیوتیک‌ها و مقاومت ضد میکروبی “مسیر دو طرفه” بین حیوانات و انسان‌ها

آنتی‌بیوتیک‌ها و مقاومت ضد میکروبی “مسیر دو طرفه” بین حیوانات و انسان‌ها

بنابر اظهار محققان، مصرف آنتی‌بیوتیک و مقاومت ضد میکروبی (AMR) یک مسیر دو طرفه بین حیوانات و انسان‌ها است. یافته‌ها نشان می‌دهد که استفاده از آنتی‌بیوتیک در حیواناتی مانند گاو، خوک، و مرغ با AMR در انسان مرتبط است و استفاده از آنتی‌بیوتیک در انسان با مقاومت ضد میکروبی در حیوانات مرتبط است.

کارشناسان در سراسر جهان مصمم هستند تا از افزایش AMR که تاحدی ناشی از استفاده غیرضروری از آنتی‌بیوتیک‌ها است جلوگیری کنند. AMR زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، و انگل‌ها جهش می‌یابند و دیگر به داروهایی – از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها – که برای درمان آن‌ها طراحی شده‌اند، پاسخ نمی‌دهند. این امر درمان بیماری‌ها را سخت‌تر می‌کند و خطر گسترش بیماری‌ها، و ایجاد بیماری شدید یا مرگ را افزایش می‌دهد.

محققان می‌گویند این مطالعه نیاز فوری به یک استراتژی برای مقابله با گسترش مقاومت با تمرکز بر توسعه اجتماعی، کاهش فقر، و اجرای قوانین سختگیرانه‌تر در مورد استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها را برجسته می‌کند.

در مطالعه جدید، یک تیم بین‌المللی از محققان از جمله از دانشگاه بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن (LSHTM) ارتباط بین مصرف جهانی آنتی‌بیوتیک‌ها و میزان AMR در انسان و حیوانات تولیدکننده غذا را در حدود سال ۲۰۱۸، و هم‌چنین تأثیر عوامل خطر اجتماعی-اقتصادی، بهداشتی و محیطی را بررسی کردند.

آن‌چه قبلا می‌دانستیم آن بود که مصرف بالای آنتی‌بیوتیک‌ها در حیوانات با افزایش میزان AMR در حیوانات تولیدکننده غذا همراه است. هم‌چنین میزان مصرف بالای آنتی‌بیوتیک‌ها توسط انسان، خطر AMR در انسان‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

اما این مقاله هم‌چنین نشان می‌دهد که مصرف بالای آنتی‌بیوتیک‌ها توسط حیوانات با افزایش خطر AMR در بیماری‌های انسانی مرتبط است – که به‌عنوان اولویت اصلی سازمان جهانی بهداشت تعریف شده است- و مصرف بالای آنتی‌بیوتیک‌ها توسط انسان نیز خطر AMR را در حیوانات افزایش می‌دهد.

علی‌رغم ثبت سطوح پایین مصرف آنتی‌بیوتیک، کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط به‌ویژه در آسیا ( مانند بنگلادش، چین، و هند) بالاترین میزان AMR را در حیوانات تولیدکننده غذا داشتند.

دانشمندان می‌گویند این نشان می‌دهد که مصرف آنتی‌بیوتیک ممکن است یک عامل خطر ثانویه برای گسترش AMR در مناطق خاصی از جهان باشد. عوامل اجتماعی-اقتصادی مانند نابرابری در درآمد یا میزان مرگ‌و‌میر ناشی از اقدامات بهداشتی ناایمن یا مشکلات قلبی نیز باعث افزایش میزان AMR در انسان شده است.

این یافته‌ها در نشریه The Lancet Planetary Health منتشر شده است.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر