دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
19.9 C
Tehran
خانهاخبار تغذیه و سلامتشیوع مسمومیت با قارچ‌های سمی در فصل بهار

شیوع مسمومیت با قارچ‌های سمی در فصل بهار

شیوع مسمومیت با قارچ‌های سمی در فصل بهار

دکتر راضیه کشاورز، کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع‌رسانی فرآورده‌های سلامت، دفتر پایش و نظارت بر مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا‌و‌دارو با اشاره به شروع فصل بهار و افزایش مسافرت‌ها و طبیعت‌گردی گفت:

در زمانی‌که شرایط برای رشد قارچ‌های خودرو در طبیعت مساعد است باید مراقب مسمومیت ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی بود.

همه ساله در فصل بهار به‌همین دلیل موجی از مسمومیت‌های در کشور ایجاد می‌شود. برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم‌سمیت قارچ در همه موارد نیست.

برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده‌سازی غذا مانند کباب‌کردن، آب پزکردن، سرخ‌کردن، بخارپز‌کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیستند.

از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، به‌ویژه درختان خشک‌شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری‌شده توسط افراد بومی، خودداری شود.

شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.

به هر فردی که مدعی تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ است نباید توجه کرد ضمن این‌که مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هرگز  نشان‌دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز هستند خریداری و مصرف کنید.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر