دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
21.5 C
Tehran
خانهاخبار تغذیه و سلامتمصرف نمک در ایران دو برابر میانگین جهانی

مصرف نمک در ایران دو برابر میانگین جهانی

مصرف نمک در ایران دو برابر میانگین جهانی

دکتر سید محمد طباطبایی جبلی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت:

روزانه نباید بیش از سه تا پنج گرم نمک مصرف شود، اما میزان مصرف نمک در ایران بالای ۸ و نزدیک به ۱۰ گرم است و ضرورت دارد افراد نمک را از سفره‌های غذایی حذف کنند.

اصلاح شیوه زندگی به‌ویژه عادات غذایی مردم، یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین عوامل در حفظ سلامت است که می‌تواند موجب کاهش ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر از جمله اضافه وزن و چاقی، دیابت، فشارخون بالا و سرطان‌ها شود.

سدیم موجود در نمک اصلی‌ترین علت قابل مداخله بیماری پرفشاری خون است. اثر اولیه سلامتی مرتبط با رژیم‌های غذایی سرشار از سدیم، افزایش فشارخون، افزایش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان معده، چاقی، پوکی استخوان و بیماری‌های کلیوی است. تخمین زده می‌شود که ۱.۸۹ میلیون مرگ در سال با مصرف بیش از حد سدیم مرتبط است. به همین دلیل، کاهش مصرف سدیم یکی از مقرون ‌به ‌صرفه‌ترین اقدامات برای بهبود سلامت و کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر است که ارزش افزوده ۱۲ برابری در نظام سلامت دارد.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر