دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
19.9 C
Tehran
خانهاخبار تغذیه و سلامتکمک به کنترل فشار خون با مصرف لبنیات

کمک به کنترل فشار خون با مصرف لبنیات

کمک به کنترل فشار خون با مصرف لبنیات

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یکی از راهکارهای کاهش فشار خون را مصرف روزانه لبنیات عنوان کرد و گفت:

محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین با کیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که ممکن است به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون کمک کند.

دکتر احمد اسماعیل‌زاده افزود: فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی برای انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی است و هم‌چنان یک نگرانی قابل‌توجه برای سلامت جهانی محسوب می شود.

سازمان جهانی بهداشت فشار خون بالا را به‌عنوان بزرگ‌ترین علت مرگ قابل‌پیشگیری طبقه‌بندی کرده که عمدتاً به‌دلیل عوامل محیطی از جمله رژیم غذایی و سایر جنبه‌های سبک زندگی است.

نتایج یک مطالعه متاآنالیز نشان داد که اگر به ازای هر  ۲۰۰ گرم در روز بیشتر از کل مصرف لبنیات، که عمدتاً به‌عنوان لبنیات کم‌چرب مصرف شود، ۱۶ درصد خطر افزایش فشار خون و ۳ درصد خطر ابتلا به فشار خون بالا (HTN)  کمتر است.

اثرات کاهش فشار خون محصولات لبنی کم‌چرب ممکن است به الکترولیت‌هایی مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم نسبت داده شود. این مواد مغذی بر مقاومت عروقی تأثیر می‌گذارند و اتساع عروق را تقویت و احتباس کلیوی سدیم را کاهش می‌دهند. هم‌چنین نشان می‌دهند که آنزیم‌های گوارشی منجر به آزادسازی پپتیدهای فعال زیستی از پروتئین لبنی می‌شوند که عملکرد اندوتلیال را تعدیل می‌کند و منجر به اتساع عروق می‌شود.

 مصرف لبنیات یکی از منابع غذایی مصرفی روزانه افراد مبتلا به پرفشاری خون است؛ چرا که به کنترل فشار خون‌شان کمک خوبی می‌کند و برای افراد سالم نیز مصرف این گروه غذایی تاثیر خوبی در کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون دارد.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر